SIBIU – Acţiuni ale IJP Sibiu

0
174

Reținuți și cercetați penal pentru furt calificat și tentativă la furt calificat

La data de 1 noiembrie a.c., polițiștii Secției Nr. 1 de Poliție Rurală Șelimbăr au reținut trei bărbați, în vârstă de 19, 26, respectiv 28 de ani, toți din județul Argeș, cercetați penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat, respectiv tentativă la furt calificat.

În fapt, cei trei argeșeni sunt bănuiți că, în perioada 13 – 19 octombrie a.c., ar fi pătruns în curtea unei societăți comerciale de pe raza localității Șelimbăr, de unde ar fi sustras catalizatorul unui autoturism și ar fi încercat să sustragă combustibil din rezervoarele altor două autoturisme.

În cadrul cercetărilor derulate în ancheta penală, la data de 1 noiembrie a.c., cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, polițiștii Secției Nr. 1 de Poliție Rurală Șelimbăr au efectuat două percheziții domiciliare pe raza județului Argeș, ocazie cu care au fost ridicate mai multe obiecte susceptibile a fi fost folosite în comiterea infracțiunilor.

Ca urmare a administrării probatoriului în cauză, polițiștii sibieni au luat măsura reținerii celor trei bărbați pentru 24 de ore. Aceștia au fost încarcerați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Sibiu, urmând a fi prezentați unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate la nivelul Secției Nr. 1 de Poliție Rurală Șelimbăr, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

Ilegalități în trafic

La data de 1 noiembrie a.c., în jurul orei 12,30, pe raza localității Bungard, un adolescent în vârstă de 15 ani, din satul Roșia, a condus o autoutilitară, microbuz transport marfă, iar pe fondul lipsei de experiență în conducere, a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un autoturism parcat.

Evenimentul s-a soldat doar cu pagube materiale.

În urma verificărilor efectuate de către polițiști, a rezultat faptul că adolescentul a intrat în posesia cheii microbuzului după ce proprietarul mașinii l-ar fi rugat să se deplaseze până la domiciliul acestuia din urmă, oferindu-i cheile imobilului, la acestea fiind atașată și cheia autovehiculului, parcat în fața casei.

În cauză, la nivelul Secției Nr. 1 de Poliție Rurală Șelimbăr, s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv furt în scop de folosință.

UPDATE: Reținut și cercetat penal pentru mai multe infracțiuni

La data de 1 noiembrie a.c., judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Sibiu a dispus arestarea preventivă a persoanei în cauză pentru 30 de zile.

Bărbatul este încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Sibiu.

Reamintim faptul că, la data de 31 octombrie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Mediaș au reținut un bărbat în vârstă de 21 de ani, din localitatea Boian. Acesta este cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere, violare de domiciliu, lovire sau alte violențe, violență domestică, nerespectarea unei hotărâri judecătorești, respectiv lipsire de libertate în mod ilegal.

În fapt, la data de 30 octombrie a.c., în jurul orei 19,50, prin apel 112, Secția de Poliție Rurală Mediaș a fost sesizată despre faptul că, în localitatea Boian, un bărbat a lovit două femei.

Ca urmare a cercetărilor efectuate cu ocazia intervenției, polițiștii au constatat că, la data de 30 octombrie a.c., în jurul orei 19,30, pe raza localității Boian, un localnic în vârstă de 21 de ani ar fi spart unul dintre geamurile imobilului unde locuiește fosta concubină, ar fi pătruns fără drept în imobil, ar fi lovit-o pe proprietara imobilului și ar fi obligat-o pe fosta concubină ca, împreună cu cei doi copii ai lor, să-l însoțească într-un alt imobil din aceeași localitate. Bărbatul ar fi lovit-o pe femeie în zona capului și a spatelui după care ar fi fugit într-o direcție necunoscută.

Femeia deține un ordin de protecție emis de instanță împotriva presupusului agresor.

La data de 31 octombrie a.c., ca urmare a administrării probatoriului în cauză, polițiștii au luat măsura reținerii bărbatului pentru 24 de ore.

Cercetările continuă la nivelul Secției de Poliție Rurală Mediaș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.