SIBIU – Acţiuni ale IJP Sibiu

0
107

Reținut și cercetat penal după ce i-ar fi creat o stare de pericol mamei sale

La data de 20 ianuarie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Șelimbăr au reținut un bărbat în vârstă de 25 de ani, din Rășinari, cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectare a unei hotărâri judecătorești.

Bărbatul este bănuit că, în seara zilei de 20 ianuarie a.c., s-ar fi apropiat la o distanță mai mică de 100 de metri de locuința mamei sale, din Rășinari, încălcând astfel măsurile dispuse printr-un ordin de protecție emis împotriva sa de Judecătoria Sibiu.

La data de 21 ianuarie a.c., bărbatul a fost plasat sub măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Cercetările sunt continuate la nivelul Secției de Poliție Rurală Șelimbăr, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

Sibian reținut și cercetat penal pentru înșelăciune

La data de 21 ianuarie a.c., polițiștii Compartimentului Investigații Criminale din cadrul Secției Nr. 1 de Poliție Urbană Sibiu au reținut un sibian în vârstă de 45 de ani, cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune (9 acte materiale).

În fapt, sibianul este bănuit că, în perioada decembrie 2022 – ianuarie 2023, ar fi indus în eroare 9 persoane cărora le-ar fi promis închirierea unui apartament din municipiul Sibiu, încasând diverse sume de bani ca avans și o primă chirie lunară. Bărbatul ar fi intrat în legătură cu victimele prin intermediul unor conturi false de pe rețelele de socializare și, după primirea sumelor de bani solicitate, le-ar fi oferit chiriașilor chei false.

Prejudiciul creat se ridică la suma de 17.280 de lei.

Ca urmare a administrării probatoriului în cauză, la data de 21 ianuarie a.c., polițiștii au luat măsura reținerii bărbatului pentru 24 de ore, iar la data de 22 ianuarie procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu a dispus continuarea cercetărilor cu persoana în stare de libertate.

Cercetat penal pentru nerespectarea unei hotărâri judecătorești și amenințare, a fost reținut

La data de 23 ianuarie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Șelimbăr au reținut un bărbat în vârstă de 24 de ani, din comuna Chirpăr. Acesta este cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectare a unei hotărâri judecătorești și amenințare.

Bărbatul este bănuit că, în cursul zilei de 23 ianuarie a.c., ar fi contactat-o în mod repetat și s-ar fi apropiat la o distanță mai mică de 100 de metri față de fosta iubită, în localitatea Șelimbăr, amenințând-o cu acte de violență.

În aceste condiții, polițiștii au luat măsura reținerii bărbatului pentru 24 de ore, procurorul de caz dispunând ulterior aplicarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Cercetările sunt continuate la nivelul Secției de Poliție Rurală Șelimbăr, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

Constatări pe linie rutieră

În perioada 20 – 24 ianuarie a.c., polițiștii rutieri au constatat 12 infracțiuni la regimul circulației, au reținut 51 de permise de conducere, au retras 32 de certificate de înmatriculare și au aplicat 680 de sancțiuni contravenționale în valoare de 189.000 de lei.

Exemple semnificative:

La data de 20 ianuarie a.c., în jurul orei 08,15, în municipiul Sibiu, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus pe Șoseaua Alba Iulia de către un sibian în vârstă de 28 de ani.

Polițiștii au constatat cu această ocazie că cel aflat la volan nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile articolului 335 aliniatul 1 din Codul Penal.

La data de 21 ianuarie a.c., în jurul orei 20,00, polițiștii Secției de Poliție Rurală Orlat au oprit pentru control un autoturism condus pe raza localității Jina de către un bărbat în vârstă de 27 de ani, din aceeași localitate.

Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză, la nivelul Secției de Poliție Rurală Orlat, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 22 ianuarie a.c., în jurul orei 02,00, în orașul Avrig, plițiștii rutieri au testat alcoolscopic un alt șofer, aflat la volanul unui autoturism condus pe strada Gheorghe Lazăr. Cu o valoare de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatului i s-au recoltat probe biologice, după care polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 22 ianuarie a.c., în jurul orei 11,00, pe strada Monumentului din localitatea Sadu, un sibian în vârstă de 53 de ani a fost depistat conducând un autoturism și având o concentrație de 1 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, la nivelul Poliției Orașului Cisnădie s-a deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de articolul 336 aliniatul 1 din Codul Penal.

La data de 23 ianuarie a.c., în jurul orei 03,00, pe Șoseaua Sibiului, la ieșirea din localitatea Șelimbăr spre municipiul Sibiu, polițiștii Secției de Poliție Rurală Șelimbăr au oprit pentru control un autoturism la volanul căruia a fost identificată o sibiancă în vârstă de 40 de ani.

Aparatul etilometru a afișat o concentrație de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, femeia fiind însoțită la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 24 ianuarie a.c., în jurul orei 10,00, pe raza localității Jina, un alt șofer a fost depistat conducând un autoturism și având o concentrație de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat. Este vorba despre un localnic în vârstă de 36 de ani, față de care se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.