SIBIU – Acţiuni ale IJP Sibiu

0
208

Reținuți și cercetați penal pentru furturi din autovehicule               

La data de 11 ianuarie, polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Sibiu au reținut doi sibieni, în vârstă de 15 ani, cercetați penal pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de furt calificat.

Cei doi minori sunt bănuiți că, în cursul lunii decembrie a anului trecut ar fi sustras unelte, telefoane, laptopuri, documente și bani din 5 autoturisme parcate pe diferite străzi din municipiul Sibiu, creând un prejudiciu de 30.500 de lei.

De menționat este faptul că 4 dintre mașinile în cauză au fost lăsate descuiate de către șoferi. Numitorul comun în cazul tuturor celor 5 fapte este acela că șoferii au lăsat la vedere bunurile sustrase ulterior, iar faptele au fost săvârșite în timpul zilei.

Față de persoanele în cauză s-a luat măsura reținerii 24 de ore pe bază de ordonanță, iar instanța a dispus aplicarea măsurii arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

Sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, cercetările continuă la nivelul Biroului de Investigații Criminale Sibiu în vederea identificării și documentării întregii activități infracționale a celor doi minori.

Reiterăm astfel recomandările adresate tuturor utilizatorilor de autovehicule în scopul prevenirii furturilor din auto:

  • Încuiați portierele mașinii indiferent de cât de scurt este timpul în care lipsiți. Nu mizați pe faptul că mașina este parcată în fața casei, pe o stradă intens circulată, ziua în amiaza mare!
  • Nu lăsați la vedere bunuri care pot atrage atenția hoților: genți, telefoane, laptopuri, alte dispozitive electronice!

Pozitiv penal!

La data de 11 ianuarie, în jurul orei 14,30, în municipiul Mediaș, polițiștii rutieri medieșeni au oprit pentru control un autoturism condus pe strada S. L. Roth de către un localnic în vârstă de 28 de ani.

Aparatul DRUGTEST folosit la testarea conducătorului auto a prezentat rezultat pozitiv la trei substanțe psihoactive: cocaină, cannabis și metamfetamină, șoferul fiind ulterior însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii prezenței substanțelor în organism.

În cauză, polițiștii au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.

Fără permis și cu mașină neînmatriculată

La data de 11 ianuarie, în jurul orei 18,30, pe raza comunei Târnava, polițiștii Secției de Poliție Rurală Axente Sever au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Mihai Eminescu.

La volan a fost identificat un localnic în vârstă de 18 ani, care nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat că autoturismul în cauză este neînregistrat sau neînmatriculat.

Pe numele tânărului s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.