SIBIU – Acţiuni ale IJP Sibiu

0
142

Reținut după ce și-ar fi agresat fiica și nepotul

La data de 15 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Avrig au reținut un localnic în vârstă de 68 de ani, cercetat penal pentru săvârșirea a două infracțiuni de violență în familie.

În fapt, la data de 14 decembrie a.c., în jurul orei 18,00, în timp ce se aflau la domiciliu, pe fondul unor neînțelegeri legate de o sumă de bani, bărbatul și-ar fi lovit în mod repetat fiica, în vârstă de 38 de ani, precum și pe fiul acesteia, în vârstă de 7 ani.

Femeia a necesitat îngrijiri medicale și a fost transportată la spital.

În cauză s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de violență în familie (2 acte materiale), iar în baza probatoriului administrat, la data de 15 decembrie a.c., polițiștii avrigeni au luat măsura reținerii bărbatului pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând a fi prezentat unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.

Cercetările continuă la nivelul Poliției Orașului Avrig, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Avrig.

UPDATE: ARESTARE PREVENTIVĂ – Cercetat penal pentru violență în familie, respectiv încălcarea măsurilor dispuse prin ordin de protecție, un sibian a fost reținut

La data de 15 decembrie a.c., judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Sibiu a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a persoanei în cauză.

Sibianul a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Sibiu.

Reamintim faptul că, la data de 14 decembrie a.c., polițiștii Biroului Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Sibiu au reținut un bărbat în vârstă de 47 de ani, din municipiul Sibiu, cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violență în familie, respectiv încălcarea măsurilor dispuse prin ordin de protecție.

Bărbatul este bănuit că, în noaptea de 13/14 decembrie, ar fi revenit în locuința din care fusese evacuat, fiind găsit de către polițiști dormind într-una din camerele imobilului.

Bărbatul ar fi încălcat astfel măsurile dispuse prin ordinul de protecție emis de Judecătoria Sibiu, măsuri printre care amintim și păstrarea unei distanțe de minim 50 de metri față de fosta sa concubina și față de locuința acesteia.

Cercetările sunt continuate la nivelul Poliției Municipiului Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

          Braconaj piscicol

La data de 14 decembrie a.c., în jurul orei 23,45, în orașul Copșa Mică, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Copșa Mică au oprit pentru control un autoturism condus pe DN 14, dinspre Mediaș spre Sibiu, de către un bărbat în vârstă de 27 de ani, din județul Vâlcea.

Conducătorul auto era însoțit de  un pasager, un tânăr în vârstă de 21 de ani, tot din județul Vâlcea.

În timpul controlului efectuat asupra autoturismului, polițiștii au constatat că acesta este încărcat cu mai mulți saci despre care șoferul a declarat că ar conține diverse legume.

Odată cu verificarea sacilor din autoturism, s-a stabilit că cei doi bărbați transportau cantitatea de 318 kg de pește, fără a deține documente legale de proveniență și transport.

Din cercetările efectuate a rezultat faptul că, în cursul zilei de 14 decembrie a.c., folosindu-se de o barcă și de plase de pescuit, cei doi bărbați ar fi recoltat peștele din localitatea Brateiu, din zona denumită popular ”Târnava Moartă”.

În cauză, la nivelul Poliției Orașului Copșa Mică, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de  pescuit comercial fără licență sau autorizație de pescuit, deținere și transport fără documente legale a peștelui obținut din pescuit, respective pescuit cu alte unelte sau scule neautorizate.

În vederea continuării cercetărilor, au fost confiscate cantitatea de 318 kg de pește (somn, crap, știucă, șalău, caras), 9 saci din plasă de tip monofilament, o barcă pneumatic și o pompă de aer.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaș.

Alcool la volan, în Mediaș

La data de 16 decembrie a.c., în jurul orei 02,30, în municipiul Mediaș, polițiștii Biroului Rutier au oprit pentru control un autoturism condus pe Șoseaua Sibiului de către un bărbat în vârstă de 30 de ani, din localitatea Târnava.

Testarea alcoolscopică a conducătorului auto a indicat o valoare de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În baza celor constatate, la nivelul Biroului Rutier Mediaș, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.