SIBIU – Acţiuni ale IJP

0
140

Cercetat penal pentru amenințare și înșelăciune cu locuințe de închiriat

La data de 23 iulie a.c., polițiștii Secției Nr. 1 de Poliție Urbană Sibiu au reținut un sibian în vârstă de 44 de ani, cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune și amenințare.

Din cercetările efectuate a rezultat faptul că, în zilele de 8, respectiv 16 iulie, prin intermediul unei rețele de socializare, ar fi abordat două persoane care își exprimaseră intenția de a închiria o locuință. Sibianul le-ar fi prezentat, pe rând, locuința sa și ar fi închiriat cu fiecare dintre părțile vătămate antecontracte, încasând sumele de 2.100, respectiv 1.000 de lei, fără a pune în executare obligațiile contractuale privind predarea apartamentului.

De asemenea, sibianul ar fi amenințat una dintre victime cu acte de violență pentru a-și retrage plângerea depusă.

Ca urmare a administrării probatoriului în cauză, la data de 23 iulie a.c., polițiștii l-au reținut pe bărbat pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, iar la data de 24 iulie a.c., procurorul de caz a dispus față de sibian aplicarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Cercetările sunt continuate la nivelul Secției Nr. 1 de Poliție Urbană Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

Infracțiuni la regimul rutier

La data de 24 iulie a.c., în jurul orei 00,15, în orașul Ocna Sibiului, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Salinelor de către un localnic în vârstă de 51 de ani.

Testarea alcoolscopică a șoferului a rezultat într-o concentrație de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 24 iulie a.c., în jurul orei 12,30, în orașul Agnita, a fost oprit pentru control un autoturism condus pe strada Avram Iancu de către un localnic în vârstă de 35 de ani.

Testarea șoferului cu aparatul Drugtest a indicat o valoare pozitivă la substanța THC – 5, Cannabis, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii prezenței substanței în organism.

Polițiștii au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.

La data de 24 iulie a.c., în jurul orei 20,00, în municipiul Sibiu, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au oprit un autoturism condus pe strada Andrei Șaguna de către un bărbat în vârstă de 30 de ani, din județul Iași.

Testarea alcoolscopică a celui aflat la volan a indicat o valoare de 1,35 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cauză fiind întocmite actele premergătoare efectuării de cercetări penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.