SIBIU – Acţiuni ale IJP

0
19

Reținut în baza mandatului european de arestare preventivă

            Un sibian în vârstă de 33 de ani a fost depistat și reținut ieri de către polițiștii Serviciului Investigații Criminale în baza mandatului european de arestare emis de autoritățile olandeze.

Potrivit mandatului, autoritățile judiciare din Olanda au solicitat arestarea preventivă a sibianului sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de participarea la o organizație infracțională, uz de fals, călătorie cu pașaport fals, uz de fals, înșelătorie, spălare de bani, spălare de bani în formă repetată, înșelătorie cu afectarea intereselor financiare ale Comunităților Europene în sensul Convenției privind protejarea intereselor financiare ale Comunităților Europene.

Bărbatul a fost prezentat prin sistem de videoconferință Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, fiind emisă ordonanță de reținere pentru o perioadă de 24 ore de către un procuror din cadrul Parchetului mai sus menționat și încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Sibiu.      

***

Infracțiuni rutiere

La data de 25 iunie a.c., în jurul orei 00:20, pe strada Turismului din municipiul Sibiu, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus de către un localnic în vârstă de 23 de ani.

Polițiștii au constatat că cel aflat la volan se află sub influența băuturilor alcoolice, testarea sa alcoolscopică a rezultat într-o concentrație de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat.

După recoltarea probelor biologice, în cauză s-au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 24 iunie, în jurul orei 21:43, în satul Rod, un conducător auto a fost implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale. Polițiștii rutieri care s-au deplasat la fața locului au constatat că șoferul, un bărbat în vârstă de 51 de ani, din satul Rod, în timp ce conducea autoturismul pe raza acestei localități, într-o curbă a pierdut controlul asupra vehiculului și s-a răsturnat pe plafon.

Din fericire, evenimentul rutier nu s-a soldat cu victime. În schimb, testarea alcoolscopică a șoferului a rezultat într-o concentrație de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, ulterior fiind întocmite actele premergătoare efectuării de cercetări penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La fața locului a intervenit un echipaj I.S.U. Săliște, pentru a înlătura pericolul izbucnirii unui incendiu din cauza scurgerii de combustibil pe partea carosabilă.

La data de 24.06.2021, în jurul orei 17:35, pe DN7, în localitatea Tălmaciu II, polițiștii Serviciului Rutier au oprit pentru control în trafic un autoturism. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că șoferul, un bărbat în vârstă de 31 de ani din Pitești, conducea un autoturism neînmatriculat, numerele de înmatriculare folosite fiind atribuite unui alt autoturism.

În cauză s-au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere unui autovehicul neînmatriculat și cu număr fals de înmatriculare.

La data de 24 iunie, în jurul orei 20:45, polițiștii Serviciului Rutier au depistat în trafic, pe DN 1, în afara localității Veștem, un bărbat în vârstă de 20 de ani, care conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere auto.

În cauză s-au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere.

Polițiștii din Agnita au depistat în trafic, în satul Bruiu, un localnic în vârstă de 54 de ani, în timp ce conducea un moped.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că bărbatul  că nu  deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar mopedul este neînmatriculat/neînregistrat.

În cauză s-au întocmite actele premergătoare efectuării de cercetări penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere și conducere unui autovehicul neînmatriculat/neînregistrat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here