SIBIU – Acţiuni ale IJP

0
228

Reținut și cercetat penal pentru furt calificat

La data de 8 aprilie a.c., polițiștii Secției de Poliție Urbană Sibiu au reținut un prahovean în vârstă de 34 de ani, suspectat că, împreună cu un bărbat în vârstă de 37 de ani, din Cisnădie, ar fi săvârșit infracțiunea de furt calificat.

În fapt, cei doi sunt bănuiți că, în noaptea de 17 martie a.c., în jurul orei 03,00, ar fi pătruns prin efracție în incinta unei societăți comerciale din municipiul Sibiu, de unde ar fi sustras 15 telefoane mobile, prejudiciul creat ridicându-se la suma de 57.171 de lei.

În vederea documentării cauzei penale care vizează săvârșirea infracțiunii de furt calificat, la data de 8 aprilie a.c., polițiștii sibieni au efectuat două percheziții domiciliare în județul Prahova, localitatea Câmpina, și în județul Sibiu, localitatea Cisnădie. Cu această ocazie, a fost depistat unul dintre cei bănuiți de comiterea faptei, un prahovean în vârstă de 34 de ani, la domiciliul căruia au fost găsite 3 dintre telefoanele mobile sustrase.

Față de prahovean s-a luat măsura reținerii 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând a fi prezentat unității de parchet competente pentru aplicarea unei măsuri preventive.

De asemenea, cercetările continuă în vederea depistării bărbatului în vârstă de 37 de ani, din Cisnădie.

Acțiunile polițiștilor sibieni au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova și din cadrul Direcției Operațiuni Speciale din Inspectoratul General al Poliției Române.

Sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, polițiștii sibieni continuă ancheta în vederea identificării și documentării întregii activități infracționale a persoanelor în cauză.

Scutul Pădurii

În cursul zilei de 8 aprilie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Mediaș împreună cu reprezentanți ai Ocolului Silvic Dumbrăveni au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii ilegalităților din domeniul silvic, pe raza de competență.

Cu această ocazie, în jurul orei 12,00, în zona împădurită a localității Brateiu, au fost depistați patru tineri în timp ce tăiau fără drept arbori. Este vorba despre patru localnici, cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii de tăiere ilegală de arbori.

De asemenea, materialul lemnos, în cantitate de 1,24 mc, a fost confiscat și predat reprezentanților Ocolului Silvic Dumbrăveni.

Cercetările continuă la nivelul Secției de Poliție Rurală Mediaș.

Noua modă în filtre: alcool la volan

La data de 8 aprilie a.c., în jurul orei 08,20, cu ocazia activităților specifice desfășurate în filtrul instituit pe DJ 106D Cisnădie – Șelimbăr, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus de către un localnic în vârstă de 49 de ani.

Testarea alcoolscopică a bărbatului a rezultat într-o concentrație de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, șoferul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge.

În cauză s-au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Dosare penale și pagube în familie

La data de 8 aprilie a.c., în jurul orei 15,30, pe raza localității Mălâncrav, un localnic în vârstă de 15 ani, a condus un tractor pe strada Morii și a acroșat un autoturism parcat. Din cercetările efectuate de către polițiștii Postului de Poliție Laslea a rezultat că autoturismul în cauză aparține chiar tatălui celui aflat la volan, care îi încredințase fiului tractorul pentru a-l conduce pe drumurile publice.

În aceste condiții, polițiștii au deschis două dosare de cercetare penală, unul vizând infracțiunea de conducere fără permis, în cazul fiului, și unul vizând infracțiunea de încredințare, în cazul tatălui.

Cercetările continuă la nivelul Postului de Poliție Laslea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.