SIBIU – Acţiuni ale IJP

0
83

Arestat preventiv după ce ar fi încălcat ordinul de protecție provizoriu

La data de 7 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Cisnădie au reținut un localnic în vârstă de 22 de ani, cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectare a prevederilor instituite printr-un ordin de protecție.

În fapt, tânărul este bănuit că, în zilele de 6 și 7 aprilie, s-ar fi deplasat la locuința părinților săi din Cisnădie și s-ar fi apropiat de aceștia la o distanță mai mică de 100 de metri, contrar obligațiilor pe care  le avea ca urmare a măsurilor dispuse prin ordinul de protecție provizoriu emis împotriva sa de către polițiști.

Față de tânărul în cauză s-a luat măsura reținerii 24 de ore pe bază de ordonanță, iar în cursul acestei zile instanța a emis pe numele său un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cercetările continuă la nivelul Poliției Orașului Cisnădie.

Fără permis

La data de 7 aprilie a.c., în jurul orei 07,30, în municipiul Sibiu, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au oprit pentru control o autoutilitară condusă de către un bărbat în vârstă de 46 de ani, domiciliat în Veștem.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii prevăzute de articolul 335 aliniatul 1 din Codul Penal.

Pentru aceeași infracțiune este cercetat și un tânăr în vârstă de 21 de ani, din Păuca, depistat în cursul zilei de ieri, în jurul orei 18,00, conducând un autoturism în localitatea de domiciliu, fără a avea acest drept.

Autotamponare alcoolizată

La data de 7 aprilie a.c., în jurul orei 21,00, pe DJ 106R, în timp ce conducea un autoturism dinspre Sibiu, la intrarea în localitatea Poplaca, un localnic în vârstă de 58 de ani a pierdut controlul direcției de deplasare, oprindu-se în șanț. Evenimentul s-a soldat cu pagube materiale.

Testarea alcoolscopică a conducătorului auto a rezultat într-o concentrație de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii nivelului de alcool în sânge, ulterior fiind întocmite de către polițiști actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.