SIBIU – Acţiuni ale IJP

0
165

Reținut și cercetat penal pentru infracțiuni la regimul rutier și regimul silvic

La data de 5 aprilie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Mediaș au reținut un bărbat în vârstă de 51 de ani, din Păucea, cercetat penal pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul rutier și la regimul silvic.

În fapt, la data de 27 martie a.c., în jurul orei 15,30, pe DC 17 Valea Lungă – Păucea,  bărbatul a fost depistat conducând un tractor cu care transporta material lemnos.

Cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice al bărbatului este suspendat. De asemenea, testarea alcoolscopică a șoferului a rezultat într-o concentrație de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii nivelului de alcool în sânge.

În ceea ce privește materialul lemnos, polițiștii au stabilit că bărbatul ar fi tăiat ilegal și ar fi sustras 1 mc de material lemnos din zona împădurită a localității Păucea.

Având în vedere cele constatate, s-au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având acest drept suspendat, conducere sub influența alcoolului, tăiere ilegală și furt de arbori.

Materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților Ocolului Silvic Mediaș.

După administrarea probatoriului în cauză, la data de 5 aprilie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Mediaș au luat măsura reținerii bărbatului pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând a fi prezentat unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.

Cercetările în acest caz continuă.

Infiltrat în filtru, nu a trecut de sita polițiștilor

La data de 5 aprilie a.c., în jurul orei 11,30, în filtrul instituit pe Calea Cisnădiei, la intrarea în localitatea Cisnădie, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene Sibiu, au depistat un conducător auto aflat sub influența alcoolului.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 58 de ani, din Tălmaciu, a cărui testare alcoolscopică a rezultat într-o concentrație de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Șoferul a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge, în cauză fiind întocmite actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La volan, deși are acest drept anulat

La data de 5 aprilie a.c., în jurul orei 15,30, în municipiul Sibiu, polițiștii rutieri au oprit pentru control o autoutilitară condusă pe strada Rusciorului de către un tânăr în vârstă de 21 de ani, domiciliat în localitatea Porumbacu de Jos.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că cel aflat la volan are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice anulat.

Pe numele tânărului s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii prevăzute de articolul 335 aliniatul 2 din Codul Penal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.