Sibiu – Acţiuni ale IJP

0
28

Plasat sub control judiciar după ce ar fi încălcat măsurile impuse de instanță și și-ar fi amenințat soția

La data de 19 februarie a.c., polițiștii Biroului Ordine Publică Sibiu, Compartiment Poliția de Proximitate, au reținut un sibian în vârstă de 38 de ani, cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunilor de amenințare, respectiv nerespectarea măsurilor impuse printr-un ordin de protecție.

În fapt, bărbatul este bănuit că, în cursul lunii februarie a.c., prin intermediul aplicațiilor de socializare on-line, ar fi amenințat-o cu acte de violență pe soția sa (trei acte materiale), aceasta din urmă beneficiind de un ordin de protecție emis de instanță. 

Față de sibian s-a luat măsura reținerii 24 de ore pe bază de ordonanță, iar la data de 20 februarie, procurorul de caz a dispus aplicarea față de  persoana în cauză a măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Cercetările continuă la nivelul Poliției Municipiului Sibiu.

Scutul Pădurii

La data de 20 februarie a.c., în jurul orei 02,30, pe DC 45, pe raza localității Hosman, polițiștii au oprit pentru control o autoutilitară condusă de către un bărbat în vârstă de 29 de ani, domiciliat în comuna Roșia, sat Daia.

Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a constatat că bărbatul transporta cantitatea de 2 mc material lemnos esență carpen, stejar, mălin și alun, pentru care nu a putut prezenta documente justificative cu privire la proveniență și transport.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților Ocolului Silvic Sibiu.

În dimineața zilei de 20 februarie, în jurul orei 06,30, pe raza comunei Slimnic, polițiștii Biroului Protectia Fondului Forestier și Piscol din cadrul Serviciului de Ordine Publică, împreună cu polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Șelimbăr, au depistat doi bărbați în vârstă de 26, respectiv 33 de ani, din Slimnic, în timp ce, cu ajutorul unei autoutilitare, transportau material lemnos din specia gorun fără a deține documentele legale de proveniență și transport.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că cei doi ar fi tăiat ilegal și ar fi sustras materialul lemnos din zona forestieră Slimnic – Pădureni, valoarea prejudiciului creat fiind de 2.000 de lei.

În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de tăiere ilegală, respectiv furt de arbori, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților ocolului silvic competent.

Infracțiuni la regimul rutier

La data de 19 februarie a.c., în jurul orei 20,30, pe DJ 106D, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Cisnădie au depistat un localnic în vârstă de 56 de ani, aflat la volanul unui autoturism și având o concentrație de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii nivelului de alcool în sânge, în cauză fiind întocmite actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 20 februarie a.c., în jurul orei 08,00, în municipiul Sibiu, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Andrei Șaguna de către un bărbat în vârstă de 37 de ani, domiciliat în județul Giurgiu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că bărbatul nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pe numele său fiind deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

La data de 20 februarie a.c., în jurul orei 11,00, pe strada Avram Iancu din orașul Agnita, polițiștii au testat alcoolscopic un localnic în vârstă de 47 de ani.

Întrucât rezultatul testării a fost de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, șoferul a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii nivelului de alcool în sânge.

În cauză, au fost întocmite actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La aceeași dată, în jurul orei 19,30, pe raza localității Jina, un alt șofer a fost depistat conducând sub influența alcoolului. Este vorba despre un localnic în vârstă de 52 de ani, a cărui testare alcoolscopică a rezultat într-o concentrație de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii nivelului de alcool în sânge, în cauză fiind întocmite actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 21 februarie a.c., în jurul orei 02,30, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus pe raza localității Brădeni de către un localnic în vârstă de 20 de ani.

Din verificările efectuate a rezultat că tânărul nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. De asemenea, testarea sa alcoolscopică a rezultat într-o concentrație de 1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducere sub influența alcoolului.

La data de 21 februarie a.c., în jurul orei 10,00, polițiștii Biroului Rutier Mediaș au depistat un conducător auto care circula pe strada Moșnei cu o viteză de 104 km/h, în zonă cu limita de viteză maxim admisă de 50 km/h.

Polițiștii au oprit autoturismul în cauză constatând că la volan se afla un tânăr în vârstă de 23 de ani, domiciliat în Moșna, care emana un miros puternic de alcool. Testarea alcoolscopică a șoferului a rezultat într-o concentrație de 1,92 mg/l alcool pur în aerul expirat, tânărul fiind ulterior însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii nivelului de alcool în sânge.

În cauză, au fost întocmite actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 21 februarie a.c., în jurul orei 23,30, pe strada Cloșca din orașul Avrig, polițiștii au depistat un tânăr în vârstă de 19 ani, din Porumbacu de Jos, în timp ce conducea un autoturism deși nu deține acest drept.

Pe numele celui aflat la volan s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here