Sibiu – Acţiuni ale IJP

0
105

Scutul Pădurii

La data de 10 februarie a.c., în jurul orei 1445, Poliția Municipiului Mediaș a fost sesizată de către un angajat al Ocolului Silvic Dumbrăveni, cu privire la faptul că ar fi identificat două persoane de sex masculin care au tăiat material lemnos  din pădurea situată pe raza comunei Brateiu, în extravilanul satului Buzd, pe care l-au încărcat într-un atelaj hipo pentru de a le transporta în localitatea Buzd.

La fata locului s-a deplasat cu operativitate patrula intercomunală a Secției 2 Poliție Rurală Mediaș, fiind identificat un bărbat în vârstă de 31 de ani din Brateiu, care ar fi tăiat ilegal și ar fi sustras cantitatea de 0,78mc material lemnos, carpen, din fondul forestier al comunei de domiciliu.

În cauză s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de tăiere ilegală și furt de arbori din fondul forestier național, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat Ocolului Silvic Dumbrăveni.

Ilegal în trafic

        La data de 10 februarie, în jurul orei 1300, polițiștii rutieri din Mediaș au depistat în trafic un bărbat care conducea un autoturism pe strada C. Coposu în municipiul Mediaș. Polițiștii au constatat că bărbatul, în vârstă de 27 de ani, domiciliat în Șeica Mică, nu posedă permis de conducere, prezentând un permis de conducere contrafăcut.

În continuare, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere, uz de fals și complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

***

La data de 10 februarie, în jurul orei 1750, un bărbat de 40 de ani din Valea Viilor, a fost depistat conducând un autoturism pe str. Heves din localitatea de domiciliu, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicul.

În continuare, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere ( art. 335 alin. 1 din Cod Penal).

***

La data de 10 februarie, în jurul orei 19,30, în timp ce conducea un autovehicul pe strada Cibinului din mun. Sibiu, un bărbat în vârstă de 55 de ani, din București, a pierdut controlul direcției de deplasare și a ieșit în afara părții carosabile, oprindu-se pe malul Cibinului.

Testarea alcoolscopică a șoferului a rezultat într-o concentrație de 1,26 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge.

În cauză, s-au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.