Sibiu – Acţiuni ale IJP

0
43

15.000 de lei amendă și 40 mc de materiale lemnos confiscat

În cursul zilei de 17 septembrie a.c., polițiștii Biroului Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul I.P.J. Sibiu, au desfășurat activități specifice pe raza localităților Sadu și Râu Sadului, pe linia prevenirii și combaterii activităților ilegale de tăiere, transport și valorificare a materialului lemnos.

Cu această ocazie, pe DJ 105 G, a fost depistat un camion încărcat cu material lemnos. În urma verificărilor efectuate, existând suspiciunea rezonabilă că acest vehicul efectua transport de material lemnos cu alta proveniență față de cea trecuta în documentele specifice de transport, polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 15.000 de lei și confiscarea materialului lemnos transportat, mai exact 40,09 mc lemn rotund din specia molid, în valoare de 11666.19 lei, în conformitate cu art. 19 alin. 1 lit. a  din Legea 171/2010.

Acțiunile polițiștilor pe această linie continuă.

***

Infracțiuni la regimul rutier

La data de 17 septembrie, în jurul orei 1915, Secția 1 Poliție Rurală Șelimbăr a fost sesizată cu privire la producerea pe DJ 106 E, la intrarea în localitatea Cristian, a unui eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

Polițiștii rutieri care s-au deplasat la fața locului au identificat un autoturism răsturnat în afara părții carosabile, iar în interior, pe scaunul din dreapta față, o persoană de sex masculin, singură în autoturism.

În urma cercetărilor și investigațiilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul identificat în autoturism, în vârstă de 49 de ani, domiciliat în Orlat, ar fi condus autoturismul, proprietate personală. A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul testului de respirație fiind de 1,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

           În cauză  s-a întocmit dosar de cercetare penală cu privire la infracțiunea de conducerea pe drumurile publice  a unui autovehicul de către o persoană care se află sub influența băuturilor alcoolice (art. 336 alin. 1 din Codul penal).

***

La data de 17.08.2020,  în jurul orei 0005,  pe Calea Turnișorului din municipiul Sibiu s-a produs un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, șoferul unei mașini a avariat două autoturisme parcate și a părăsit locul evenimentului rutier.

În urma verificărilor efectuate de către polițiștii Biroului Rutier Sibiu, în cursul zilei de ieri, 17 septembrie a.c., a fost identificată persoana care a condus autoturismul, respectiv un tânăr în vârstă de 19 ani, domiciliat în Apoș, referitor la care s-a constatat că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicul. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de art. 335 alin. 1 cod penal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here