Sibiu – Acţiuni ale IJP

0
139

Cercetat penal pentru contrabandă, reținut

La data de 20 septembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu au desfășurat o acțiune specifică pe linia prevenirii și combaterii activităților ilicite din domeniul economic, în localitatea Săliște.

Astfel, în jurul orei 09.30, pe strada Gării, polițiștii au efectuat un control al semiremorcii unui ansamblu de tir, condus de către un bărbat, de 30 de ani, din localitatea Poiana Sibiului.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au depistat în semiremorcă 399.000 de țigarete, în valoare de 399.000 de lei, produse despre care există bănuiala că nu ar fi fost plasate sub un regim vamal, neavând aplicate timbre fiscale care să ateste plata taxelor și accizelor pe teritoriul României.

Polițiștii de investigare a criminalității economice au deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii de contrabandă, iar țigaretele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În baza probatoriului administrat, față de bărbatul în cauză s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat unității de parchet competente pentru aplicarea unei măsuri preventive în consecință.

Cercetările sunt continuate la nivelul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Săliște.

Tâlhărie calificată în Buzd

La data de 20 septembrie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Mediaș au reținut un bărbat în vârstă de 36 de ani, din localitatea Buzd, cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată.

Bărbatul este bănuit că, la data de 14 septembrie a.c., l-ar fi lovit pe un taximetrist care îl transportase din Brateiu în Buzd și i-ar fi sustras un telefon mobil.

În baza probatoriului administrat în cauză, polițiștii medieșeni au luat măsura reținerii bărbatului pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive în consecință.

Cercetările continuă pentru identificarea și documentarea întregii activități infracționale a persoanei în cauză.

Bărbat reținut, cercetat penal pentru furt calificat

La data de 20 septembrie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Sibiu au reținut un bărbat în vârstă de 42 de ani, din jud. Mureș, cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Bărbatul este bănuit că, în noaptea de 19/20 septembrie a.c., ar fi pătruns într-o locuință de pe raza municipiului Sibiu de unde ar fi sustras bani, băuturi alcoolice și un telefon mobil, creând un prejudiciu de  2.300 de lei.

Față de persoana în cauză s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentată unității de parchet competente pentru aplicarea unei măsuri preventive în consecință.

Cercetările sunt continuate la nivelul Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

Reținut după ce nu ar fi respectat măsurile prevăzute în OPP

La data de 20 septembrie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Șelimbăr au reținut un bărbat în vârstă de 37 de ani, din Rășinari, cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunii de încălcare a măsurilor dispuse printr-un ordin de protecție provizoriu.

În fapt, la data de 19 septembrie a.c., o femeie din localitatea Rășinari a solicitat sprijinul polițiștilor întrucât ar fi fost agresată de către soț.

În urma evaluării situației, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu împotriva bărbatului, acesta fiind evacuat din locuință.

În seara zilei de 20 septembrie a.c., bărbatul a fost depistat în curtea imobilului în care locuiește femeia, încălcând astfel una dintre măsurile dispuse prin ordinul de protecție provizoriu.

Față de bărbat s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.

Cercetările continuă la nivelul Secției de Poliție Rurală Șelimbăr, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.