SIBIU – Acţiuni ale IJP

0
132

UPDATE: Bărbat reținut, cercetat pentru nerespectarea măsurilor dispuse de instanță, respectiv violență în familie

La data de 17 ianuarie a.c., judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Sibiu a dispus arestarea preventivă a bărbatului pentru 30 de zile.

Reamintim faptul că, la data de 16 ianuarie a.c., în jurul orei 19,30, prin apel 112, o femeie domiciliată în comuna Roșia, a sesizat polițiștii Secției de Poliție Rurală Șelimbăr cu privire la faptul că, în aceeași seară, în jurul orei 19,00, ar fi fost agresată de către soțul ei, un bărbat în vârstă de 42 de ani.

În urma verificărilor efectuate de către polițiști s-a constatat că împotriva bărbatului Judecătoria Sibiu a emis un ordin de protecție, ordin pe care bărbatul l-ar fi încălcat, apropiindu-se de soția sa la o distanță mai mică de 100 de metri și agresând-o.

În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea măsurilor dispuse de instanță, respectiv violență în familie.

Cercetările sunt continuate la nivelul Secției de Poliție Rurală Șelimbăr, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

Reținuți și cercetați penal pentru furt calificat

La data de 17 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Miercurea Sibiului au reținut doi dâmbovițeni, în vârstă de 22, respectiv 47 de ani, cercetați penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat (2 acte materiale).

În fapt, cei doi sunt bănuiți că, în nopțile de 18/19 iulie, respectiv 26/27 noiembrie 2022 ar fi sustras 1.650 de litri de combustibil din rezervoarele a două autotrenuri parcate în spațiul de servicii amplasat pe A1, în zona Miercurea Băi, județul Sibiu.

Față de cei doi bărbați s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore pe bază de ordonanță, urmând a fi prezentați unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.

Cercetările în acest caz continuă la nivelul Poliției Orașului Miercurea Sibiului, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Săliște.

Ilegalități în exploatarea masei lemnoase

La data de 14 ianuarie a.c., în jurul orei 16,00, în zona împădurită a localității Scoreiu, pe platforma de exploatare a masei lemnoase, deținută de către o societate comercială specializată, polițiștii Secției de Poliție Rurală Porumbacu de Jos au depistat două ansambluri rutiere, tractoare cu remorcă, acestea din urmă fiind încărcate cu material lemnos.

Întrucât exista suspiciunea rezonabilă cu privire la proveniența materialului lemnos încărcat în cele două remorci, în perioada  14 – 17 ianuarie a.c., polițiștii sibieni, împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere Brașov, au declanșat verificări pentru stabilirea stării de fapt și aplicarea măsurilor legale în consecință.

Astfel, la data de 16 ianuarie a.c., s-a constatat că, în perioada anterioară depistării celor două transporturi, un angajat al societății, un bărbat în vârstă de 28 de ani, din localitatea Veștem, ar fi tăiat ilegal și ar fi transportat cantitatea de 10,44 mc de material lemnos, specia carpen, dintr-o zonă aflată în afara fondului forestier, cantitate din care s-au recuperat și confiscat 4 mc, bărbatul fiind sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

La data de 17 ianuarie a.c., cu ocazia controlului efectuat în fondul forestier, polițiștii și reprezentanții Gărzii Forestiere Brașov au identificat 26 de cioate  produse în urma tăierilor ilegale de arbori, fiind recuperată cantitatea de aproximativ 1 mc de material lemnos, specia carpen și fag.

În acest context, la nivelul Secției de Poliție Rurală Porumbacu de Jos, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori, respectiv furt de material lemnos.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Avrig.

Tamponări finalizate cu dosare penale

La data de 17 ianuarie a.c.,  în jurul orei 11,00, în municipiul Sibiu, în timp ce conducea un autoturism pe Bulevardul General Vasile Milea, un bărbat în vârstă de 33 de ani, din Șelimbăr, nu a păstrat o distanță de siguranță și a intrat în coliziune cu autoturismul condus în fața sa de către o femeie.

Evenimentul s-a soldat numai cu pagube materiale.

Testarea alcoolscopică a indicat un rezultat negativ în cazul conducătoarei auto, însă rezultatul testării bărbatului a indicat o valoare de 1,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Șoferul a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcolemiei, polițiștii Biroului Rutier Sibiu declanșând cercetări în cadrul unui dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 17 ianuarie a.c., în jurul orei 18,30, în orașul Avrig, în timp ce conducea o autoutilitară pe strada Cloșca, un localnic în vârstă de 46 de ani a pierdut controlul direcției de deplasare și a acroșat un autoturism parcat pe partea dreaptă a drumului.

Evenimentul s-a soldat cu pagube materiale.

Testarea alcoolscopică a conducătorului auto a indicat o valoare de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală în vederea recoltării probelor biologice.

La nivelul Poliției Orașului Avrig, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.