SIBIU – Acţiuni ale IJP

0
241

Reținut și cercetat penal pentru furt calificat

La data de 24 noiembrie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Sibiu au reținut un sibian în vârstă de 17 ani, cercetat în cadrul unui dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Tânărul este bănuit că, la data de 20 noiembrie a.c., în intervalul orar 17,30 – 19,30, ar fi sustras două articole vestimentare dintr-o cutie de depozitare amplasată la intrarea într-un hipermarket din municipiul Sibiu.

Odată cu administrarea probatoriului, polițiștii sibieni au luat măsura reținerii persoanei în cauză pentru 24 de ore, urmând a fi prezentată unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.

Cercetările continuă la nivelul Poliției Municipiului Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

Trafic în siguranță

Dat fiind faptul că sunt anticipate creșteri ale valorilor de trafic în acest sfârșit de săptămână, îndeosebi pe traseele către și dinspre centrele comerciale, le reamintim conducătorilor auto importanța respectării măsurilor elementare de siguranță în trafic.

  • adaptaţi permanent viteza la condiţiile de drum (carosabil umed, acoperit cu zăpadă, gheată sau polei);
  • nu blocați intersecțiile;
  • parcați autovehiculele doar în locurile special amenajate și semnalizate corespunzător;
  • semnalizați din timp intenția de a schimbare a direcției de deplasare;
  • măriți distanța de siguranță între autovehicule;
  • acordați o atenție deosebită pietonilor!

Pietonilor le reamintim că, la primele ore ale dimineții sau seara, când vizibilitatea este redusă considerabil, dar și pe timp de ploaie sau ninsoare, conducătorilor auto le este mai dificil să-i observe, iar distanța de frânare crește considerabil. De aceea le recomandăm să se asigure foarte bine înainte de a traversa drumul și să circule doar pe trotuar sau pe acostamentul drumului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.