SIBIU – Acţiuni ale IJP

0
115

Medieșean reținut

La data de 17 noiembrie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Mediaș au reținut un localnic în vârstă de 25 de ani, cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de însușirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor, respectiv  efectuarea de operațiuni financiare în mod  fraudulos (3 acte materiale).

În fapt, medieșeanul este bănuit că, la data de 11 iunie a.c., pe raza municipiului Mediaș, ar fi găsit un card cu tichete valorice pe care l-ar fi utilizat apoi în efectuarea a 3 operațiuni de plată la diverși agenți economici din municipiul Mediaș, prejudiciul creat fiind estimat la suma de 322 de lei.

În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând a fi prezentat unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate la nivelul Poliției Municipiului Mediaș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaș.

Cercetat penal pentru mai multe furturi calificate, a fost reținut

La data de 17 noiembrie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Sibiu au reținut un bărbat în vârstă de 31 de ani, din județul Dâmbovița, cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat (5 acte materiale).

Bărbatul este bănuit că, în perioada octombrie – noiembrie a.c., ar fi sustras biciclete și trotinete din scări de bloc sau anexe de pe raza municipiilor Sibiu și Mediaș, respectiv de pe raza orașului Cisnădie.

Prejudiciul creat se ridică la suma de 7.400 de lei.

Ca urmare a administrării probatoriului în cauză, polițiștii au luat măsura reținerii bărbatului pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță. Acesta va fi prezentat unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate la nivelul Poliției Municipiului Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

Alcool și autotamponare

La data de 17 noiembrie a.c., în jurul orei 15,00, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 106C, între localitățile Sadu și Tocile, un bărbat în vârstă de 42 de ani, din Cisnădioara, a pierdut controlul direcției de deplasare, a lovit o glisieră metalică și a ieșit în afara părții carosabile.

Evenimentul s-a soldat cu pagube materiale.

Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La nivelul Poliției Orașului Cisnădie s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Siguranța traficului rutier în condiții meteo tot mai dificile

Date fiind informările ANM privind înrăutățirea condițiilor meteo, cu  precipitații moderate cantitativ, ninsori și intensificări ale vântului în intervalul de 18.11.2022 ora 16:00 – 21.11.2022 ora 18:00, polițiștii rutieri vă recomandă:

  • înainte de a pleca la drum, informaţi-vă temeinic despre condiţiile meteo şi starea drumurilor;
  • adaptaţi permanent viteza la condiţiile de drum (carosabil acoperit cu zăpadă, gheată sau polei);
  • folosiţi corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare, cât şi cel de climatizare si dezaburire, pentru a vedea si a putea fi văzuţi in trafic;
  • păstraţi în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri în siguranţă atunci când condiţiile de deplasare sunt nefavorabile;
  • echipaţi autovehiculul cu pneuri corespunzătoare;
  • operatorii de transport ce deţin autovehicule cu masă mai mare de 3,5 tone, au obligaţia legală de a monta pe roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate, pe perioadele și pe drumurile stabilite;
  • nu în ultimul rând, rugăm conducătorii auto începători să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului în condiţii de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distanțe mari, date fiind experiența redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere nedorite. De asemenea, le reamintim că, dacă au mai puţin de un an de practică, viteza maximă admisă în afara localităţilor este cu 20 km/h mai mică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.