SIBIU – Acţiuni ale IJP

0
183

Infracțiuni la regimul rutier

La data de 5 noiembrie a.c., în jurul orei 23:00, pe raza localității Viile Sibiului, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus de către un tânăr în vârstă de 19 ani, domiciliat în localitatea Șura Mare.

În urma verificărilor efectuate polițiștii au constatat că cel aflat la volan nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Având în vedere cele constatate, în cauză s-a deschis un dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile articolului 335 aliniatul 1 din Codul Penal.

***

La data de 6 noiembrie a.c., în jurul orei 12:15. Pe raza localității Hamba, un bărbat în vârstă de 28 de ani, localnic, în timp ce conducea un autoturism pe strada Pădurii, a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un stâlp.

Evenimentul s-a soldat cu pagube materiale.

Polițiștii care au intervenit la locul producerii incidentului au constatat că șoferul nu deține dreptul de a conduce, iar autovehiculul ar fi fost utilizat fără acordul proprietarului.

În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv furt în scop de folosință.

***

La data de 7 noiembrie a.c., în jurul orei 00:15, pe DN 1, în localitatea Miercurea Sibiului, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Miercurea Sibiului au oprit un autoturism condus de către un bărbat în vârstă de 34 de ani, din județul Alba.

Testarea alcoolscopică a conducătorului auto a indicat o valoare de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost însoțit la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, ulterior fiind întocmite actele premergătoare efectuării de cercetări penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

***

La data de 7 noiembrie a.c., în jurul orei 20:30, în localitatea Marpod, șoferul unui autoturism  condus pe strada Romanilor a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un cap de pod. Imediat după producerea evenimentului, șoferul a părăsit locul fără încuviințarea polițiștilor, abandonând autoturismul, dar și pasagerul din dreapta, un minor în vârstă de 13 ani, localnic, care a suferit vătămări corporale în urma impactului. Acesta a fost transportat la spital conștient.

Ca urmare a cercetărilor efectuate de către polițiștii Secției de Poliție Rurală Agnita s-a reușit identificarea în scurt timp a persoanei aflate la volan în momentul producerii accidentului, fiind vorba despre un bărbat în vârstă de 26 de ani, din localitatea Chirpăr, care nu deține permis de conducere.

De asemenea, s-a constatat că autoturismul în cauză este neînmatriculat sau neînregistrat.

Polițiștii Secției de Poliție Rurală Agnita au deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului producerii accidentului, conducere fără permis, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

***

La data de 8 noiembrie a.c., în jurul orei 00:30, în orașul Ocna Sibiului, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus pe strada De Mijloc de către un bărbat în vârstă de 56 de ani, din Loamneș.

Cu toate că testarea sa alcoolscopică a indicat o valoare de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul a refuzat categoric recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Pe numele bărbatului s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii prevăzute de articolul 337 din Codul Penal.

Arestat preventiv și cercetat pentru încălcarea prevederilor ordinului de protecție

La data de 5 noiembrie a.c., în jurul orei 21:45, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Cisnădie au fost sesizați despre faptul că un bărbat a pătruns în locuința concubinei, pe raza orașului Cisnădie, deși femeia beneficiază de un ordin de protecție emis de Judecătoria Sibiu împotriva bărbatului.

Localnicul, în vârstă de 27 de ani, a fost depistat în locuința femeii, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de nerespectare a măsurilor impuse de instanță printr-un ordin de protecție.

Față de bărbat a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, iar la data de 6 noiembrie a.c., în urma prezentării în fața instanței, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Sibiu a dispus arestarea preventivă a bărbatului pentru 30 de zile.

Cercetările continuă la nivelul Poliției Orașului Cisnădie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.