marți, noiembrie 30, 2021
AcasăLOCALSIBIU - Acţiuni ale IJP

SIBIU – Acţiuni ale IJP

spot_img

  Bănuiți de săvârșirea de infracțiuni la regimul silvic, 5 bărbați au fost reținuți

La data de 3 noiembrie a.c., reprezentanții Ocolului Silvic Jina, prin plângere scrisă, au sesizat Poliția Orașului Săliște cu privire la faptul că, în perioada 30 – 31 octombrie a.c., persoane necunoscute au tăiat și sustras 20 de arbori de esență fag, gorun și carpen din zona U.P. 7 Cănaia.

În urma cercetărilor preliminare efectuate, s-a constatat că cele sesizate se confirmă, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori din fondul forestier, respectiv furt de material lemnos, în scurt timp fiind identificate persoanele bănuite de tăierea și furtul materialului lemnos. Este vorba despre 5 bărbați cu vârste cuprinse între 25 și 40 de ani, toți domiciliați în localitatea Jina.

Prejudiciul creat în urma faptei se ridică la suma de 8.500 de lei, recuperat în proporție de 95%, după ce materialul lemnos a fost identificat în două locații de pe raza localității Jina. Acesta a fost ridicat și predat reprezentanților Ocolului Silvic Jina.

Față de cei 5 bărbați, polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.

Cercetările continuă la nivelul Poliției Orașului Săliște, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Săliște.

UPDATE: Cercetat penal pentru evadare și furt calificat, a fost reținut

La data de 3 noiembrie a.c., judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Agnita a dispus arestarea preventivă a bărbatului în cauză pentru 30 de zile.

Informația inițială: La data de 2 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Agnita au reținut un bărbat în vârstă de 33 de ani, domiciliat în satul Coveș, cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evadare (4 acte materiale), respectiv furt calificat.

În fapt, la data de 8 octombrie a.c., Judecătoria Agnita a dispus plasarea bărbatului sub măsura arestului la domiciliu pentru 60 de zile, acesta fiind cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

În repetate rânduri, cu ocazia controalelor efectuate de către polițiști, s-a constatat că  bărbatul a încălcat măsura dispusă de instanță părăsind domiciliul.

Totodată, bărbatul este bănuit că, în noaptea de 19/20 octombrie a.c., ar fi sustras mai multe bunuri dintr-o locuință de pe raza localității unde domiciliază, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Ca urmare a administrării probatoriului, la data de 2 noiembrie a.c., polițiștii au luat măsura reținerii persoanei în cauză pentru 24 de ore, urmând a fi prezentată unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.

Cercetările continuă la nivelul Poliției Orașului Agnita, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Agnita.

spot_img
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

spot_img

Recent Comments

Vultureanu Bogdan on Viteza face victime
Alexandru on NU luati teapa!
Johnf551 on Donatii pentru spital
Sofia Esguerra Sorea on Cursuri de romana pentru straini
Leonor on Jocul de acasa