Sibiu – Acţiuni ale IJP

0
184

ATENȚIE LA ÎNȘELĂCIUNILE PRIN METODA „ACCIDENTUL”

Polițiștii sibieni atrag atenția asupra solicitărilor primite telefonic de a oferi sume de bani unor persoane necunoscute sub pretextul că o rudă apropiată ar fi fost implicată într-un eveniment rutier grav și ar avea nevoie de bani fie pentru rezolvarea situației juridice, fie pentru intervenții medicale de urgență. Vă rugăm insistent să nu dați curs acestor apeluri!

          Ieri, 14 octombrie, o femeie de 91 de ani din Agnita a fost victima acestei infracțiuni. Scenariul a fost același, iar prejudiciul creat a fost de 2.000 de lei. Un bărbat a pretins că este medic iar fiul victimei a suferit un accident rutier iar cheltuielile legate de intervenția chirurgicală de urgență trebuie suportate de către familie. Astfel, la imobilul femeii s-a prezentat un bărbat căruia aceasta i-a dat 2.000 de lei.

În acest context, reamintim cele mai importante reguli, dacă vreți, de respectat dacă primiți un astfel de telefon:

!!! Păstrați-vă calmul, sunați-vă ruda respectivă indiferent de oră, solicitaţi cât mai multe detalii despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare.

!!! Fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil că acestea să va urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini.

!!! Nu furnizaţi persoanelor necunoscute informaţii despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini.

!!! Atenţie! Persoanele vizate sunt cele de vârsta a doua şi a treia, despre care se presupune că dețin acasă sume mari de bani şi rude care nu se află în proximitatea lor.

***

0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat și fără permis, dar la volanul unei mașini 

          La data de 14 octombrie a.c., în jurul orei 11:55, pe str. Oituz din Vurpăr, polițiștii Postului de Poliție Vurpăr au oprit pentru control în trafic un autoturism, la volanul căruia a fost depistat un bărbat în vârstă de 31 de ani, din Tălmaciu.

          În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat nu doar că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicul, dar rezultatul indicat de aparatul etilotest a fost de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu deține acest drept și conducerea unui autoturism de către o persoană care se află sub influența alcoolului.

***

Cercetat penal sub control judiciar pentru lovire și amenințare

          La data de 13 octombrie a.c., polițiștii Secției nr. 1 Poliție Rurală Șelimbăr au reținut pentru 24 de ore un bărbat în vârstă de 38 de ani din Rășinari, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire și alte violențe, faptă prevăzută și pedepsită de art. 193 alin 2 cod penal și amenințare, faptă prevăzută și pedepsită de art. 206 din Cod penal.

          În fapt, la data de 11.10.2021, victima (un bărbat în vârstă de 55 de ani, domiciliat în Rășinari) a sesizat în scris Secție 1 Poliție Rurală Șelimbăr despre faptul că la data de 6 octombrie a.c., în timp ce se afla pe stradă, a fost agresat fizic și amenințat de un bărbat de 38 de ani, din aceeași localitate, la plângerea depusă fiind anexat și certificatul medico-legal eliberat de Serviciul de Medicină Legală Sibiu.

În urma activităților de certcetare penală desfășurate în cauza, la data de 13.10.2021, s-a dispus efectuarea în continuare a urmării penale față de presupusul agresor, care la aceeași data, a fost reținut pe baza de ordonanță și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă. La data de 14 octombrie a.c., bărbatul a fost prezentat procurorului care supraveghează urmărirea penală din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu care a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale, pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe, faptă prevăzută și pedepsită de art. 193 alin.2 din Codul Penal și amenințare, faptă prevazută și pedepsită de art. 206 alin 1din Codul Penal, precum și măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.