SIBIU – Acţiuni ale IJP

0
67

Tăiere ilegală și furt de arbori, surprinse în flagrant de către polițiști

            La data de 4 august, în jurul orei 18:30, pe raza localității Tilișca, polițiști din cadrul Serviciului Ordine Publică și Poliției Orașului Săliște, au surprins în flagrant un bărbat (44 de ani, din Tilișca) în timp ce încărca într-un tractor arbori tăiați ilegal.

            Materialul lemnos, în cantitate de 3m3, de esență fag, a fost confiscat și predat Ocolului Silvic Valea Cibinului Săliște. Prejudiciul creat a fost estimat la 625 de lei.

            În continuare sunt efectuate cercetări penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori și furt de arbori, fapte prevăzute și pedepsite de art. 107 alin. 2 lit. d.) și art. 109 alin. 2 lit. d.) din codul silvic.

UPDATE/ Reținut și cercetat pentru încălcarea măsurilor dispuse printr-un ordin de protecție

La data de 3 august, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Mediaș au reținut pentru 24 de ore un bărbat în vârstă de 46 de ani, domiciliat în satul Ighișu Nou, cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de încălcare a măsurilor dispuse printr-un ordin de protecție.

La data de 4 august, bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaș în vederea aplicării unei măsuri preventive,  procurul de caz nedispunând nicio măsură preventivă, apreciind că perioada reținerii a fost  suficientă pentru ca inculpatul să conștientizeze  urmările faptei săvârșite.

Cercetările continuă la nivelul Poliției Municipiului Mediaș.

Condamnat la închisoare după ce a comis un ultraj

La data de 4 august, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Sibiu, au identificat și prins un bărbat în vârstă de 33 de ani, domiciliat în municipiul Sibiu, pe numele căruia Judecătoria Brașov a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii.

Bărbatul a fost condamnat la executarea unei pedepse de 1 an și 6 luni cu închisoarea după ce a fost găsit vinovat de săvârșirea infracțiunii de ultraj.

Sibianul a fost încarcerat în Penitenciarul Aiud în vederea executării pedepsei.

Alcool, la volan

În noaptea de 5 august, în jurul orei 01:30, în comuna Brădeni, polițiștii Secției Rulare nr. 3 Agnita au oprit un autoturism condus pe DJ 106 de către un bărbat în vârstă de 60 de ani, din Brașov.

Testarea alcoolscopică a celui aflat la volan a rezultat într-o concentrație de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Având în vedere cele constatate, polițiștii rutieri au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii  de conducere sub influența alcoolului.

La data de 04.08.2021, în jurul orei 21:25, polițiștii Secției 1 Poliție Urbană Sibiu au fost solicitați să intervină pentru a soluționa un eveniment rutier soldat cu pagube materiale (tamponare), produs la intersecția străzilor N. Iorga – bdv. V. Milea.

La fața locului, polițiștii au constatat că între două mașini s-a produs o coliziune față – spate, prima mașină fiind oprită la culoarea roșie a semaforului electric. Ambii conducători au fost testați cu aparatul etilotest, iar în cazul șoferului care a provocat tamponarea rezultat indicat a fost de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul, în vârstă de 60 de ani, domiciliat în Sibiu, a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Având în vedere cele constatate, polițiștii rutieri au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii  de conducere sub influența alcoolului.

Conducea un  auto neînmatriculat

La data de 04.08.2021, în jurul orelor 16:30, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Șelimbăr au oprit pe DJ 106, în localitatea Daia, un autovehicul. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că mașina, condusă de un sibian în vârstă de 43 de ani, este neînmatriculată.

În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat (art. 334 alin 1 cod penal).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.