Sibiu – Acţiuni ale IJJ şi IPJ

0
82

În ultimele 72 de ore, polițiștii sibieni, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu, au desfășurat ample acțiuni în sistem integrat având ca prioritate prevenirea şi descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor.

La acțiuni au luat parte poliţişti de ordine publică, polițiști rutieri, de investigații criminale, acțiuni speciale, dar și de la alte structuri, în dispozitive mixte de ordine şi siguranţă publică, fiind acordată o atenție sporită locurilor cu mare afluenţă de public, în care s-au desfășurat activităţi cultural – sportive și de agrement. 

Pe  linie judiciară, controalele au vizat prevenirea și combaterea infracțiunilor comise cu violență, a tâlhăriilor, a infracțiunilor de furt din buzunare, de și din auto, dar și monitorizarea situațiilor conflictuale și aplicarea măsurilor legale care se impun.

Pe linia siguranței circulației, efectivele poliţiei rutiere au fost prezente pe principalele drumuri din zonele turistice, dar și în apropierea marilor complexe comerciale în vederea prevenirii accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, fluidizării traficului, precum și în vederea combaterii  excesului de viteză şi conducerii autovehiculelor de către șoferi aflați sub influența alcoolului și a substanțelor psihoactive.

În perioada 30 iunie – 2 iulie a.c., polițiștii sibieni au intervenit la 185 de evenimente, dintre care 122 sesizate prin SNUAU 112, au aplicat 632 de sancțiuni contravenționale în valoare de 136.000 de lei, au reținut 37 de permise de conducere și au retras 30 de certificate de înmatriculare. Au fost constatate 36 de infracțiuni, dintre care 20 la regimul rutier, 8 contra persoanei, 3 contra patrimoniului și 5 alte infracțiuni. În aceeași perioadă, au fost emise 4 ordine de protecție provizorii.

Infracțiuni la regimul rutier constatate în ultimele 24 de ore:

La data de 2 iulie a.c., în jurul orei 08,00, în Miercurea Sibiului, în timp ce conducea un autoturism pe strada Avram Iancu, un localnic în vârstă de 41 de ani a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un parapet.

Evenimentul s-a soldat cu pagube materiale.

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Miercurea Sibiului l-au testat alcoolscopic pe șofer, rezultatul indicând o valoare de 1,27 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

***

La aceeași dată, în jurul orei 21,30, pe raza localității Hoghilag, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Dumbrăveni au oprit pentru control o motocicletă condusă pe DJ 142E de către un localnic în vârstă de 34 de ani.

Din verificările efectuate de către polițiști s-a constatat că motocicleta în cauză este neînmatriculată, la nivelul Poliției Orașului Dumbrăveni fiind deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.