Sibiu – Acţiune pe linie de alcool

0
115

La data de 26 august a.c., în intervalul orar 06,00 – 10,00, polițiștii Biroului de Poliție Autostrada A1 Râmnicu Vâlcea – Deva au desfășurat activități specifice pentru prevenirea și combaterea conducerii autovehiculelor de către șoferi aflați sub influența alcoolului și/sau a substanțelor psihoactive.

Acțiunile polițiștilor s-au concentrat pe A1, în zona km. 247, ieșire/intrare DN 14, ocazie cu care au fost controlate 135 de autovehicule și au fost legitimate 140 de persoane.

În cadrul activităților, 4 conducători auto au fost testați cu aparatul Drugtest, rezultatele fiind negative, iar 129 de conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, 2 dintre aceștia fiind depistați cu o concentrație de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind sancționați contravențional. Un alt conducător auto, în vârstă de 50 de ani, domiciliat în Slimnic, a fost depistat la volanul unui autoturism condus spre Sebeș și având o concentrație de 1,34 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Cu ocazia controalelor efectuate, polițiștii Brigăzii Autostrăzi au aplicat 20 de sancțiuni contravenționale în valoare de 7.000 de lei, au reținut 4 permise de conducere și au retras 3 certificate de înmatriculare.

Polițiștii Biroului de Poliție Autostrada A1 Râmnicu Vâlcea – Deva vor continua acțiunile specifice în scopul creșterii gradului de siguranță în trafic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.