SIBIU – 375 de spații publice eliberate de mașini abandonate în acest an

0
73

Primăria Sibiu a eliberat de la începutul anului până la finalul lunii iulie 375 de locuri de parcare și diverse zone din oraș ocupate de mașini abandonate.
Activitatea de identificare a mașinilor abandonate sau fără stăpân stocate pe domeniul public este una continuă și complexă, fiind urmate procedurile legale prin care proprietarii sunt identificați și somați în repetate rânduri să ridice autoturismele de pe domeniul public sau să le repună în circulație pentru a nu bloca zonele publice și locurile de parcare atât de necesare sibienilor.

Pe scurt, activitatea de ridicare a autovehiculelor abandonate în primele 7 luni ale anului 2021 se prezintă astfel:
De la începutul anului și până în 30 iulie, pe domeniul public au fost identificate 486 mașini abandonate. Ca urmare a demersurilor Primăriei în sensul eliberării domeniului public de mașini abandonate:
331 autovehicule au fost ridicate din teren de proprietari în urma somațiilor sau repuse în circulație de aceștia
44 de mașini au fost ridicate de Serviciul Public de Administrare a Domeniului Public și Privat, după îndeplinirea procedurilor legale
111 autoturisme urmează să fie ridicate din teren fie de către proprietari, fie de serviciul public amintit, după parcurgerea tuturor etapelor și procedurilor legale,

Un număr de 56 autoturisme au fost valorificate anul acesta ca deșeuri de fier vechi prin cele două licitații organizate de municipalitate în lunile ianuarie și iulie.

Un caz mai aparte s-a identificat în cartierul Dioda, în zona din spatele clădirii Administrației Finanțelor Publice, pe locul unei foste centrale termice. Pe un teren privat în suprafață de 1948 mp aparținând unei societăți comerciale sunt depozitate 22 de autovehicule. Având în vedere că acest teren nu aparține domeniului public, serviciul specializat al Primăriei nu poate lua măsuri pentru somarea proprietarilor acestor mașini și eliberarea zonei. Pentru a asigura un aspect îngrijit al zonei, Serviciul Salubrizare a somat proprietarul terenului să îl curețe și să îl întrețină, în conformitate cu obligațiile pe care le are.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.