Sibiu – 230 de misiuni ale pompierilor sibieni în minivacanța de Paști

0
184

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu au răspuns prompt, în weekend-ul ce a trecut, unui număr de230 de solicitări venite pe numărul de urgență 112. În această perioadă,186 de persoane au primit asistență medicală de urgență din partea echipajelor de prim-ajutor medical calificat SMURD.

Totodată, în acest sfârșit de săptămână, pompierii sibieni au fost solicitați să intervină pentru stingerea a 10incendii, 2 misiuni pirotehnice, o degajare de copac, 11 misiuni de asigurare măsuri de protecție și securitate la incendii la lăcașurile de cult, 4 deblocări și alte 16 misiuni.

 • În noaptea de vineri, 14.04.2023 în jurul orei 00:00, pompierii Stației Agnita au intervenit în localitatea Ighiș cu 2 autospeciale de stingere, o cisternă cu apă și un echipaj SMURD pentru stingerea unui incendiu care se manifesta la o rulotă. Incendiul se manifesta generalizat la sosirea forțelor, iar un bărbat în vârstă de 49 de ani, a avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind transportat la UPU Sibiu cu arsuri pe mâini, de către un echipaj SAJ, prezent la locul intervenției. Flăcările au afectat rulota în totalitate, cu tot mobilierul din interior și de asemenea, au fost afectate de incendiu și trei motostivuitoare. Incendiul a fost cauzat de folosirea de combustibil (benzină) neadecvat pentru aprinderea focului în sobă.
 • Sâmbătă noaptea în jurul orei 01:30 în localitatea Chirpăr pe strada Izvorului o anexă gospodărească a luat foc. Pompierii Stației Agnita au intervenit cu două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD pentru a stinge incendiul care se manifesta generalizat la anexă, existând riscul de propagare la casă. Intervenția promptă a pompierilor a dus la salvarea casei și la salvarea a 3 căței. Anexa de aproximativ 20 mp, a ars în totalitate. Incendiul a fost cauzat de utilizarea focului în spații închise în apropierea de materiale combustibile.
 • Sâmbătă în jurul orei 19:00, pompierii au intervenit în localitatea Mohu cu o autospecială de stingere, la un incendiu de vegetație. Incendiul a fost lichidat de pompieri însă a fost afectată o suprafață de aproximativ 4000 mp de teren.
 • În jurul orei 21:50 pompierii medieșeni au intervenit cu o autospecială de stingere, pentru lichidarea unui incendiu care se manifesta la un tomberon. La întoarcere au intervenit la alt incendiu de resturi menajere tot în municipiul Mediaș. Cele două incendii au fost cauzate de utilizarea focului în spații deschise.
 • Pe Calea Șurii Mici în noaptea de duminică, în jurul orei 01:30 pompierii au intervenit pentru stingerea unui incendiu care se manifesta la un tomberon de cartoane și care a fost cauzat de focul deschis în spații deschise.
 • În dimineața de duminică în jurul orei 07:30, un autoturism parcat pe strada Malului din Municipiul Mediaș a luat foc. Pompierii au intervenit cu o autospecială de stingere și una de primă intervenție pentru a lichida incendiul. Autoturismul a fost afectat în proporție de 80%. Cauza incendiului a fost un scurtcircuit produs la compartimentul motor.
 • Duminică, pompierii medieșeni au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu la un apartament situat la parterul blocului.La față locului sunt mobilizate două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială cisternă de alimentare cu apă, o autospecială de transport victime multiple, două echipaje SMURD și o ambulanță SAJ.A fost afectată de flăcări în totalitate, o garsonieră, de aproximativ 12 mp. De asemenea, au fost afectate de fum, holul și casa scării. Pompierii au evacuat un număr de 30 de persoane dintre care 25 erau minori. Patru adulți și doi minori au primit îngrijiri medicale, dintre aceștiaun tânăr de 18 ani a fost transportată la CPU Mediaș cu atac de panică, iar o femeie în vârstă de 83 de ani a fost transportată la spital, conștientă cu dispnee.Celelalte patru persoane au refuzat transportul la spital.Incendiul a fost cauzat de un scurtcircuit electric produs la un aparat de încălzire improvizat.
 • Pompierii Detașamentului Mediaș au intervenit de urgență în municipiul Mediaș pe strada Moșnei, luni, în jurul orei 14:30 pentru localizarea și lichidarea unui incendiu. La sosirea forțelor incendiul se manifesta cu flacără în interiorul unui imobil, pe o suprafață de aproximativ 100 mp. Incendiul a fost lichidat, fără a fi înregistrate victime. La fața locului au fost mobilizate trei autospeciale de stingere și un echipaj SMURD.Incendiul a fost cauzat de defectarea în timpul exploatării a unui aparat electrocasnic, prin producerea unui scurtcircuit electric.
 • Luni, în jurul orei 18:45 pe strada C. Diaconovici din Municipiul Sibiu, baia unei locuințe a luat foc. Pompierii s-au mobilizat cu 2 autospeciale de stingere, o autoscară și un echipaj SMURD. Incendiul cauzat de utilizarea lumânării în apropierea materialelor combustibile în spații închise, a afectat baia și bunurile din baie, dar și pereți din interiorul locuinței. O femeie a primit îngrijiri medicale la fața locului, întrucât a suferit un atac de panică, dar a refuzat transportul la spital.

Luni, pompierii Detașamentului Mediaș au intervenit între localitățile Mediaș și Ighișu Nou, pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil. Copacul a fost îndepărtat fără a fi înregistrate pagube.

Echipajele pirotehnice au efectuat două misiuni de asanare,  ridicare și depozitare de materiale pirotehnice în vederea distrugerii ulterioare:

 • Vineri în jurul orei 11:45 la ieșirea din localitatea Tocile au fost găsite 168 de cartușe calibru 65, 10 tuburi cartuș și 2 elemente de muniție.
 • Sâmbătă, în jurul orei 15:15, pe Valea Avrigului a fost găsit un proiectil calibru 47 mm.

Pirotehnicienii sibieni informează cetățenii să manifeste prudență la identificarea unor elemente de muniție rămase neexplodată și să apeleze numărul de urgență 112.

Vă reamintim că, în cazul în care descoperiți muniţie rămasă neexplodată să respectați următoarele măsuri de prevenire:

 • nu atingeți aceste elemente.
 • nu le loviți sau nu le mișcați din locul în care le-ați găsit,
 • nu încercați să le demontați componentele sau să le transportați, depozitați în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi,
 • anunțați ISU sau Poliţia prin telefonul de urgenţă 112  pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.

Mai multe informații utile despre prevenirea situațiilor de urgență care vă pune în pericol viața, dar și bunurile, găsiți pe aplicația DSU, care poate fi descărcată din Google Play și AppStore, dar și pe  platforma https://fiipregatit.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.