SIBIENI CERCETAȚI PENTRU TRAFIC DE DROGURI

0
20

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sibiu, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sibiu, au documentat activitatea infracțională a cinci persoane cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc, în formă continuată, efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, deținere, fără drept, de droguri de mare risc, în vederea consumului propriu și refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.

Din materialul probator a rezultat că, în perioada 2023 – martie 2024, acestea ar fi deținut, intermediat și comercializat direct, în mod repetat, substanțe psihoactive și droguri de mare risc (3-CMC, cunoscut sub denumirea generică de cristal), precum și droguri de risc (canabis), către consumatori din județul Sibiu, cu sume cuprinse între 60 și 150 de lei, pentru o doză.

Cu privire la una dintre persoane, s-a reținut și faptul că, fiind oprit în trafic pentru un control rutier și depistat pozitiv pentru consum de substanțe cu efect psihoactiv, ar fi refuzat prelevarea de mostre biologice necesare determinării prezenței în organism a substanțelor interzise.

În urma celor 5 percheziții domiciliare efectuate, la data de 21 martie a.c., în județul Sibiu, au fost descoperite și ridicate cantități de droguri de risc (canabis), substanțe psihoactive (2-CMC), instrumente și bunuri destinate porționării și ambalării în scopul comercializării (grindere, cântare electronice, pliculețe), recipiente și plicuri cu urme de materie, precum și alte mijloace de probă.

La aceeași dată, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Sibiu au dispus reținerea a patru dintre persoane și măsura controlului judiciar față de o alta.

În cursul acestei zile, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Sibiu, cu propunere de arestare preventivă a persoanelor reținute.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu.

Precizăm faptul că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.