SIBIENI AJUTATI DE CONSILIUL JUDETEAN SI MITROPOLIA ARDEALULUI

0
538

Sibienii neajutorati din judet chiar si cei care locuiesc in sate, comune, mici orase, vor putea spera la un sprijin in perioada urmatoare, multumita unui Protocol de colaborare incheiat in vederea furnizarii de servicii sociale in judetul Sibiu. Acest Protocol este incheiat intre Consiliul Judetean si Arhiepiscopia Ortodoxa Romana, din cadrul Mitropoliei Ardealului.

Protocolul de colaborare vizeaza adoptarea unei atitudinei pro-active in randul membrilor Arhiepiscopiei Sibiului preoti, profesori de religie, furnizori de servicii sociale, enoriasi, precum si a Consiliului Judetean Sibiu, prin implicarea in programe sociale si actiuni caritabile, care sa vizeze persoanele si grupuri vulnerabile din judet.
Cei doi parteneri, Consiliul Judetean Sibiu si Mitropolia Ardealului si-au propus: prevenirea si combaterea saraciei si a riscului de excluziune sociala, identificarea grupurilor si a persoanelor cu nevoi speciale, organizarea si desfasurarea de unor actiuni caritabile,
colaborarea cu toate primariile din judet, in vederea dezvoltarii si diversificarii serviciilor sociale de interes local si pentru plata prestatiilor sociale, in conditiile legii.
Mai exact acest protocol se refera la ajutorarea saracilor, si a batranilor neputinciosi care vor primi acasa, diverse alimente. Persoanele respective vor fi identificate de preotii din localitati, primariile vor face o ancheta sociala, apoi cu fonduri si alimente va interveni Mitropolia si Consiliul Judetean.
Cu ajutorul profesorilor de religie din scoli, Mitropolia va ajuta si copiii nevoiasi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.