Sfaturi destinate parintilor pentru siguranta copiilor

0
657

Parinti, nu stati linistiti la gandul ca cei mici sunt in vacanta! Verificati-le anturajul si invatati-i sa nu stea de vorba cu strainii, sa nu consume alcool si sa stea departe de substantele  psihoactive. Alte sfaturi utile sunt cele legate de trafic si circulatie cu mijloacele publice.

Politistii specializati pe preventie le recomanda parintilor sa fie mult mai atenti la cei mici atunci cand acestia se afla in vacanta. Si asta pentru ca timpul liber si plictiseala pot duce la evenimente neplacute. Primul pas este cunoasterea anturajului celor mici, a locurilor pe care acestia le frecventeaza si a activitatilor pe care le desfasoara.

Cei mici trebuie invatati sa nu stea de vorba pe strada cu persoane necunoscute, sa nu le insoteasca pe acestea indiferent de motivul invocat si sa nu primeasca de la acestea obiecte, alimente, bauturi sau alte bunuri.

Copiiilor trebuie sa li se vorbeasca si despre efectele nocive pe care le au consumul de alcool la varste fragede, fumatul sau consumul de substante psihoactive.

Recomandari trebuie facute si in ceea ce priveste locurile de joaca si deplasarea pe strada. Cei mici trebuie invatati sa circule numai pe trotuar, sa traverseze doar pe la trecerile pentru pietoni si numai pe culoarea verde a semaforului si sa nu se joace cu mingea in strada.

Copiii trebuie invatati de asemenea sa nu vada in politisti niste personaje demne de teama ci niste prieteni care ii pot ajuta in caz ca se pierd, sunt martori ai unor evenimente antisociale sau, mai rau, sunt victime alte evenimentelor cu impact antisocial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.