Serviciu Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor în Bazna

0
32

Marți, 12decembrie 2023, ora 12°°, în comuna Bazna va avea loc inaugurarea Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Bazna, înfiinţat prin Hotărârea nr. 47/2021a Consiliului local.

De activitatea specifică pe linie de evidenţă a persoanelor vor beneficia circa 4.000 de locuitori ai satelor Bazna (reşedinţă), Boian şiVelț, având în vedere actualizarea arondării unităţilor administrativ-teritoriale din judeţul Sibiu la serviciile publice comunitare locale de evidenţă a persoanelor aprobată prin Hotărârea Consiliului Judeţean Sibiu nr. 250/2023.

Prin înfiinţarea acestei structuri de profilse eficientizează serviciile furnizate cetăţenilor de către autorităţile locale în sensulcă,depunerea documentelor necesare în vederea eliberăriiactelor de identitate se realizează chiar în localitatea de domiciliu, însediul Primăriei comunei Bazna, situată pe str. Principală nr. 500, spaţiu dotat cu toate echipamentele necesare desfăşurăriiactivităţii în condiţii optime. De asemenea, vom menționa și faptul că, activitatea specifică desfășurată pe linie de stare civilă este, la rându-i, o componentă esențială a activității serviciului în cauză.

Nu în ultimul rând, precizăm faptul că, este cel de-al 21-lea serviciu de specialitate înfiinţat în judeţul Sibiu, fiind rodul unei activități complexe, a unui efort comun al mai multor instituții cu atribuții în domeniu: în primul rând a implicării și participării autorității publice locale, a Biroului Județean de Administrare a Bazelor de Date privind Evidența Persoanelor Sibiu, a Direcției Județene de Telecomunicații Speciale Sibiu, activități desfășurate sub atenta coordonare a DirecţieiJudeţene de Evidenţă a Persoanelor Sibiu, instituție de interes public aflată în subordinea Consiliului Județean Sibiu, care va avea rolul de a coordona și controla metodologic activitatea specifică desfășurată de către acest serviciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.