Seminarului internațional pentru tinerii ofițeri în rezervă din statele NATO și partenere  –YROS 2024

0
27

În perioada 26 februarie – 1 martie 2024, Academia Forțelor Terestre                 „Nicolae Bălcescu” din Sibiu va fi gazda „Seminarului internațional pentru tinerii ofițeri în rezervă din statele NATO și partenere – YROS 2024” organizat de Asociația Ofițerilor în Rezervă din România (AORR), cu sprijinul Statului Major al Apărării.

Seminarul face parte din sfera activităților pe care Conferința Interaliată a Ofițerilor în Rezervă din NATO (CIOR) le desfășoară anual pentru pregătirea rezerviștilor din statele membre și partenere în scopul familiarizării acestora cu specificul, organizarea și funcționarea Alianței, cu procedurile aplicate de aceasta în situații de criză și oferă un bun prilej de analiză a contextului de securitate la nivel european și global.

De asemenea, seminarul oferă o deosebită oportunitate ca ofițerii în rezervă participanți să se cunoască, să stabilească legături la nivel personal și asociativ și să inter-reacționeze în problemele care vizează specificul activității rezervei armate, operaționale sau voluntare, în statele de origine.

Este pentru a doua oară când AORR susține un astfel de seminar, prilej de recunoaștere internațională a capacității și rolului acesteia în cadrul Confederației, un seminar similar fiind organizat și găzduit în anul 2022, în garnizoana Pitești.

În cadrul evenimentului, în data de 27 februarie 2024, în intervalul orar 08:00‒11:00, va avea loc deschiderea evenimentului, activitate la care sunt invitați și reprezentanții mass-media.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.