Se inchide Transalpina!

0
420

Sosirea lunii noiembrie inchide “Drumul spre nori”. Transalpina va deveni impracticabila cel putin pana la finele lunii martie. In functie de conditiile meteo si Transfagarasanul ar putea avea aceeasi soarta.

Ultima luna de toamna inchide cel mai frumos drum din Romania. DN 67 C, Transalpina, sau Drumul Regelui asa cum se numea in trecut va deveni impracticabil circulatiei publice pana in primavara. Temperaturile au scazut deja sub 0 grade iar pentru ca nu poate fi deszapezit si dezghetat in totalitate drumul poate deveni oricand periculos pentru orice sofer oricat de experimentat ar fi si oricat de puternica ar fi masina pe care o conduce. Drumul nu va putea fi folosit pe tronsonul dintre Ranca si Obarsia Lotrului. Cel mai probabil soseaua va fi redeschisa turistilor la finele lunii martie insa numai daca vremea o va permite. Daca urmeaza o iarna grea, cu multa zapada si episoade prelungite de ger este foarte posibil ca “drumul spre nori” asa cum au botezat strainii Transalpina sa ramana inchisa pana in luna mai.
Aceeasi soarta ar putea-o avea daca se strica brusc vremea si Transfagarasanul. Acolo au cazut deja primii fulgi de nea inca din cursul saptamanii trecute. Nu s-a depus insa strat de zapada.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.