SCANDALOS!!! Minore mângâiate pe sâni, de preot, în timpul spovedaniei

0
950

Doru Mihai Cozma, preot în comuna Scobinţi din județul Iaşi, își mângâia pe sâni, enoriașele minore, care veneau la el să se spovedească.

Preotul din comuna Scobinţi este într-un mega scandal, fiind acuzat că hărțuia sexual minorele care veneau la spovedit.

În timp ce le băga cu capul sub patrafir ca să-și mărturisească păcatele, preotul le mângâia pe sâni pe fete și le întreba dacă le place.

Totul a ieșit la iveală după ce Andreea Ilaşi, absolventă a clasei a VIII-a, a povestit părinților, ce i-a făcut preotul din comună, în timpul spovedaniei.

”A venit la biserică la spovedit şi părintele i-a pus mâna la sâni. Fetei i-a fost ruşine, nu mi-a zis nimic. Abia după ce a povestit cealaltă fată a mărturisit şi ea. Fata mea i-a zis că o deranjează şi atunci s-a oprit. Nu a ameninţat-o în niciun fel, dar m-a ameninţat pe mine, ulterior, a zis ca are influenţă mare şi fata nu va mai intra la liceu„, a declarat Constantin Ilas, tată-l minorei hărțuite sexual de preot.

Potrivit ziarului Bună Ziua Iași, Niculina Parascheva Ilas, mama minorei spune că preotul a venit la ei să-și ceară scuze și să îi roage să nu facă scandal: A venit la noi acasă şi prima dată a negat. A recunoscut, apoi şi-a cerut scuze, ne-a cerut să nu facem scandal. I-am spus că nu am nimic de negociat, că fata mea este traumatizată şi că nu îl iert. La spovedanie o întreba lucruri pe care nu pot să le reproduc, despre perversiuni sexuale.

M-am întâlnit cu Constantin Ilaşi, tatăl Andreei, sunt chiar prieten cu el. Ilaşi mi-a povestit că fata lui a fost la spovedanie, cu o altă fată, şi părintele i-a pus mâna pe sâni şi a întrebat-o dacă-i place. Îmi cerea părerea ce să facă, eu chiar m-am blocat, nu ştiam nici eu ce să-i răspund şi ce să-l învăţ. Era hotârât să se ducă la poliţie, la protopopiat, la Hârlău, să-l denunţe. Constantin Ilaşi mi-a spus că a fost preotul la el, săptămâna trecută, să-şi ceară scuze, dar l-a repezit. Nu a acceptat scuzele, cine ar accepta aşa ceva? După ce a fost la Ilaşi, preotul a dispărut, nu l-a mai văzut nimeni prin zonă. Preotul are cam 40-42 de ani şi are o fată de 12-13 ani”, a declarat Constantin Trofin, viceprimarul comunei Scobinţi, pentru ziarul Ring.

Sătenii din Scobinți spun că preotul face asta de mult timp cu fete din comună.

Toma Grădinăciuc, de la Protopopiatul Iaşi, spune că scandalul în care a fost implicat preotul Doru Mihai Cozma îl miră şi nu ştie cum să interpreteze situaţia: Dacă se va dovedi că este vinovat, se poate ajunge până la depunere de treaptă, adică să-şi piardă preoţia. Faptul că preotul s-a dus să-şi ceară scuze de la familie, înseamnă că este ceva adevăr. Din ce ştiu eu, preotul de acolo şi-a făcut datoria la parohie, a făcut activităţi frumoase, a atras nişte fonduri europene, s-a făcut un drum acolo, s-au auzit numai lucruri frumoase, iar ce s-a auzit acum e ca o lovitură de trăsnet pentru noi. O să facă cercetări Protopopiatul din Hârlău.

sursa : www.exclusivnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.