Sarbatoare la Sadu

0
521

Primaria Sadu se pregateste duminica de sarbatoare. Va fi omagiata personalitatea celui care a fost medicul oftalmolog Ioan Piuariu Molnar. Se implinesc 200 de ani de la moartea acestuia. Va fi dezvelita si o placa comemorativa dedicata doctorului sadean. Anul acesta de Zilele Culturale ale Comunei Sadu va fi omagiata personalitatea medicului oftalmolog Ioan Piuariu Molnar. Seria evenimentelor speciale a debutat inca de duminica trecuta cu o slujba la Biserica din Groapa din Sibiu si vor continua duminica la Sadu.
Tot la Sadu se afla si casa memoriala a lui Ioan Piuariu Molnar. Putini sunt cei care stiu ca, inainte sa fie casa de locuit, imobilul a fost…biserica.
Evenimentele de duminica debuteaza la ora 09.00. De la ora 10 toata suflarea sadeana dar si cei care vor sa ia parte la evenimentele dedicate fostului mare medic sunt invitati sa participe la Sfanta Liturghie la Biserica Adormirea Maicii Domnului din sat. La finalul ceremoniei religioase credinciosii vor pleca in procesiune catre Monumentul Eroilor. Intre 12.30 si 13.20 va avea loc un ceremonial cu specific militar. Pana la ora 14.30 cei interesati pot vizita Muzeul Energetic Sadu I iar dupa amiaza, de la ora 15.00 oamenii pot participa la slujba comemorativa de 200 de ani de la moartea marelui medic. De la 18.45 la Caminul Cultural va avea loc un program artistic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.