SANCŢIUNI ALE POLIŢIŞTILOR ARGEŞENI

0
215

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat activități de combatere a comerțului ilicit, pentru și pentru prevenirea și combaterea comercializării produselor contrafăcute, pe raza municipiului Pitești, la 7 societăți comerciale cu obiect de activitate ,,comercializarea de piese auto”.În urma verificărilor efectuate au fost ridicate aproape 30 de elemente de caroserie, susceptibile a fi contrafăcute, purtând însemnele, desenele și modelele referitoare la mărci înregistrate.Ca urmare a neregulilor constatate a fost întocmit un dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, conform Legii 84/1998. Totodată, în urma controalelor, au fost aplicate 6 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 12.500 de lei, conform OUG 28/1999 şi Legii 12/1990.

Polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Rociu, împreună cu polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, au acționat pe raza de competență, pentru prevenirea și combaterea actelor de comerț ilicit.

Au fost verificate 16 societăți comerciale cu obiect de activitate alimentație publică, fiind aplicate 10 sancțiuni contravenționale, din care 7 sancțiuni prevăzute de Legea 12/1990 și 3 sancțiuni conform OG 28/1999, în valoare totală de 8000 lei.

Totodată a fost ridicată în vederea confiscării suma de aproape 700 de lei, conform OG 28/1999.

  •  

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor de poliţie rutieră municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 232 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 60.000 de lei, au fost reținute în vederea suspendării dreptului de circulație 24 de permise de conducere şi au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.

  •  

Conducea cu viteză excesivă

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 31 de ani, din Recea, care conducea un autoturism pe Bld. Nicolae Bălcescu din municipiul Pitești, fiind înregistrat de aparatul Radar cu viteza de 115 km/h.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei și i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pentru 90 de zile.

  •  

Conduceau fără drept

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş au depistat un bărbat de 25 de ani, din comuna Perieţi, judeţul Olt, care conducea un autoturism pe DN 65, pe raza localităţii Albota, având permisul de conducere anulat.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal.

  •  

Poliţiştii din cadrul Secției de Poliție Rurală Domnești au depistat un bărbat de 45 de ani, din Muşăteşti, care conducea un autoturism pe DJ 703I, pe raza localităţii Mălureni, având dreptul de a conduce suspendat.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal.

  •  

Conducea sub influența alcoolului

Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 49 de ani, din Piteşti, care conducea un autoturism pe strada Calea Bucureşti, din acelaşi municipiu, în timp ce se afla sub influenţa alcoolului.

Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal.

  •  

Reținut de polițiști

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Argeș au reținut un tânăr de 18 ani, din Câmpulung, bănuit de săvârșirea infracțiunii de act sexual cu un minor.

Din cercetări s-a stabilit că, la începutul lunii decembrie a.c., cel în cauză ar fi întreținut relații sexuale orale cu o minoră de 12 ani.

După administrarea probatoriului, tânărul a fost reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăză să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

  •  

Mandat pus în executare de polițiști

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Argeș – Compartimentul Urmăriri, au pus în executare un mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Pitești, privind pe un bărbat de 46 de ani, din Pitești, condamnat la 1 an de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de act sexual cu un minor.

Bărbatul a fost încarcerat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.