luni, octombrie 25, 2021
AcasăLOCALS-a inchis Transfagarasanul!

S-a inchis Transfagarasanul!

De joi nu se mai poate circula cu masina pe Transafagarasan. O portiune a drumului ce face legatura intre Sibiu si Arges prin Muntii Fagarasului se va redeschide abia in luna iulie a anului viitor. Masura restrictionarii traficului auto se ia in fiecare an pentru ca aceasta zona montana este extrem de periculoasa pe timpul sezonului rece.

Potrivit CNAIR de la 1 noiembrie circulatia rutiera s-a inchis pe DN7 C de la Piscul Negru si pana la Balea Cascada. Decizia restrictionarii traficului vine ca o necesitate din cauza instabilitatii atmosferice la altitudine mare ce poate produce fenomene meteo exteme in orice moment.

Masura a fost luata in ciuda faptului ca in aceste zile s-au inregistrat temperaturi specifice lunii iunie si nu finalului de toamna. Drumarii spun insa ca de la soare si grade cu plus vremea se poate schimba dramatic si poate incepe sa ninga in doar cateva minute.

Considerat unul dintre cele mai spectaculoase drumuri ale tarii, Transfagarasanul se va redeschide traficului rutier abia in luna iulie a anului viitor.

Transalpina, cealalta sosea de mare altitudine a tarii s-a inchis inca din luna octombrie dupa ce in zona Ranca si in Pasul Urdele zapada a ajuns sa atinga si cateva zeci de centimetri.

 

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

Vultureanu Bogdan on Viteza face victime
Alexandru on NU luati teapa!
Johnf551 on Donatii pentru spital
Sofia Esguerra Sorea on Cursuri de romana pentru straini
Leonor on Jocul de acasa