S-a finalizat procedura de omologare LPF și UEFA a Stadionului Municipal.

0
20

Primăria Sibiu continuă să investească în Stadionul Municipal Sibiu, pentru a-l aduce la cele mai bune standarde, pentru fotbalul sibian.

“În urma unei vizite la fața locului a reprezentanților LPF și UEFA, Stadionul a fost reomologat de Liga Profesionistă de Fotbal din România și omologat UEFA categoria IV, documentele oficiale urmând să ne fie comunicate. Astfel, pe Stadionul din Sibiu se pot desfășura meciuri din Liga I din România, precum și meciuri  din campionatele europene. La finalul săptămânii trecute s-a recepționat și noul gazon hibrid, mai performant și mai durabil.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Stadionul Municipal Sibiu a fost reomologat de Liga Profesionistă de Fotbal din România și urmează să primească omologarea din partea UEFA. Marți, 2 iulie, a avut loc o vizită la fața locului a reprezentanților celor 2 organisme.

Stadionul a obținut astfel reomologarea la categoria I, cea mai înaltă, din partea Ligii Profesioniste de Fotbal din România, acest proces având loc înainte de fiecare nou sezon competițional.

În ceea ce privește omologarea UEFA, demersurile au început în 2022, imediat după finalizarea lucrărilor, și s-a încheiat acum, cu această vizită la fața locului din partea unor reprezentați ai acestui organism. Stadionul sibian îndeplinește toate condițiile sportive solicitate de regulamente pentru desfășurarea meciurilor oficiale, printre care se numără dimensiunile terenului, capacitatea, dotările vestiarelor pentru jucători și oficiali și facilități pentru mass media. Astfel, reprezentanții UEFA prezenți la Sibiu au confirmat acordarea omologării UEFA IV, urmând ca până la finalul acestei săptămâni să se transmită și documentele oficiale care o atestă.

Stadionul Municipal Sibiu are un nou gazon, în urma unor lucrări în valoare de 3,1 milioane de lei, realizate de firma Sports Fields SRL. Gazonul hibrid are o suprafață ranforsată, alcătuită dintr-un component sintetic și unul natural. Acesta a fost cultivat într-o fermă din Milano specializată în producția de gazoane pentru stadioane, același tip de suprafață de joc fiind instalată, spre exemplu, pe faimoasa Allianz Arena din München. Și lucrările au fost mai speciale – rulourile de gazon au fost transportate din Italia cu 25 de camioane frigorifice. În total s-au instalat 8.400 mp de gazon hibrid în doar 3 zile.

Noul gazon este mai durabil, putând fi utilizat de 2 ori mai mult pentru meciuri și antrenamente decât cel anterior. Datorită calității și proprietăților sale, sportivii nu îl vor simți ca un gazon artificial, ci exact ca unul natural. Pentru întreținerea acestuia, Serviciul Baze Sportive a achiziționat unități de fotosinteză, mașini de tuns moderne cu tăiere elicoidală, precum și un aerator autopropulsat special pentru acest tip de suprafață.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.