Rețeta zilei – Zacuscă de pește

0
12

Ingrediente:

1 kg de peste (crap, hering, stavrid, macrou),

400 gr. ceapa,

300 gr. morcovi,

500 gr castraveti murati,

2 linguri pasta de tomate,

100 gr. masline,

120 ml ulei,

75 ml vin alb sec,

o legatura patrunjel,

1-2 foi dafin,

sare piper, cimbru.

Mod de preparare:

Pestele se curata, se inlatura capul, se spala si se taie in bucati mici. Legumele se curata de

coaja(inclusiv castravetii), se spala. Ceapa se taie marunt, castravetii si morcovii se dau pe

razatoarea cu ochiuri mari, iar maslinele se oparesc. Ceapa, morcovii si castravetii se inabusa

in 5 linguri de ulei si putina apa timp de 20-30 de min. Se adauga 1 l de apa, maslinele,

piperul, sarea, cimbrul, foile de dafin si pasta de tomate cind legumele sunt fierte, continuind

fierberea 5 min., apoi se asaza intr-o tava.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.