Rețeta zilei – Tort cu banane și fistic

0
18

un blat de tort,

1kg de frișca

3 banane

50 g de miez de fistic

4 linguri de zahăr

3 linguri de lichior de banane

O canä cu apā

Blatul de tort se taie in trei, ○ parte se pune pe un platou, celelalte două se lasă deoparte. Pentru însiropat, se pune ○ cană de apā la fiert, cu 3 linguri de zahăr. După două-trei clocote, se închide focul și se adaugă lichiorul de banane. Se amestecă bine, apoi se lasă puţin la răcit. Cât încă mai este călduţ, se însiropează bine cele trei foi de tort. Apoi, peste prima, aflată pe platou, se pune un strat de frișcă si, peste el, se aşază rondele de banane și miez de fistic, eventual pisat. Urmează a doua foaie, alt strat de frișcă, banane şi fistic și, în fine, ultima foaie. La final, tortul se îmbracă în frișcă și se ornează cu fistic si fructe roșii(cireşe, zmeură, căpșuni etc.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.