Rețeta zilei – Prajitura crater

0
9

Ingrediente

Budinca:

900 ml lapte

80 g budinca de vanilie

4 linguri de zahar

Blat:

5 buc galbenus de ou

5 buc albus de ou

250 g zahar

10 g zahar vanilat

100 ml lapte

100 ml ulei

2 linguri de cacao

250 g faina

10 g praf de copt

Glazura:

375 g smantana

4 linguri zahar

10 g zahar vanilat

Mod preparare

Incepem cu pregatirea budincii de vanilie deoarece trebuie sa se raceasca. Se fierbe laptele cu budinca de vanilie si cu 4 linguri de zahar si se lasa la racit. Cu ajutorul unui mixer se bat spuma galbenusurile de ou cu zahar si zahar vanilat. Se adauga laptele si uleiul si se amesteca. Se mai adauga cacao, faina si praf de copt. Albusurile de ou se bat spuma si se incorporeaza cu grija in compozitie. Pregatim o tava  tapetata cu hartie de copt si turnam compozitia in ea. Cu ajutorul unei linguri asezam bucatele de budinca de vanilie din loc in loc. Se preincalzeste cuptorul la 180 grade si se da tava la cuptor pentru 45 de minute. Pentru glazura amestecam smantana cu zahar si o turnam peste blat cu 10 minute inainte sa fie copt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.