Ingrediente
Budinca:
900 ml lapte
80 g budinca de vanilie
4 linguri de zahar
Blat:
5 buc galbenus de ou
5 buc albus de ou
250 g zahar
10 g zahar vanilat
100 ml lapte
100 ml ulei
2 linguri de cacao
250 g faina
10 g praf de copt
Glazura:
375 g smantana
4 linguri zahar
10 g zahar vanilat
Mod preparare
Incepem cu pregatirea budincii de vanilie deoarece trebuie sa se raceasca. Se fierbe laptele cu budinca de vanilie si cu 4 linguri de zahar si se lasa la racit. Cu ajutorul unui mixer se bat spuma galbenusurile de ou cu zahar si zahar vanilat. Se adauga laptele si uleiul si se amesteca. Se mai adauga cacao, faina si praf de copt. Albusurile de ou se bat spuma si se incorporeaza cu grija in compozitie. Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt si turnam compozitia in ea. Cu ajutorul unei linguri asezam bucatele de budinca de vanilie din loc in loc. Se preincalzeste cuptorul la 180 grade si se da tava la cuptor pentru 45 de minute. Pentru glazura amestecam smantana cu zahar si o turnam peste blat cu 10 minute inainte sa fie copt.