O ceapă
○ lingură de ulei
500 g de carne tocată
2 căței de usturoi
1 ou
chiflă tare,
sare, piper
100 g de cașcaval
3 linguri de pesmet 4 linguri de unt
Ceapa spălată se toacă mărunt. Usturoiul se curăță și se strivește. Carnea se amestecă împreună cu ceapa și oul. Se adaugă chifla, înmuiată în apă mai întâi, apoi scursă de apă și tăiată mărunt. Se amestecă totul bine. Cașcavalul se taie cubulețe. Din amestecul de carne se formează cu mâinile niște găluște de mărimea unei mingi de tenis de masă. În mijloc se pune un cubuleț de cașcaval. Fiecare gălușcă se îmbracă în pesmet. Se încinge untul în tigaie și se prăjesc găluștele. Pe tot timpul prăjirii se rotesc. Se servesc găluștele cu orez și sos de roșii.