Rețeta zilei – Curry de pește

0
21

bucăți de peste (crap, somn, şalău, somon, pangasius)

o lingurä de ghimbir ras

2 cepe mari

3 cătei de usturoi

400 g de roșii pasate

un ardei iute

 ○ cutie de lapte de cocos

 ○ lingură de amestec de condimente pentru curry (coriandru, boia afumată, turmeric, chimion)

 zeamā de lămåie

 verdeațä tocatä

 2 linguri de ulei

 sare, piper

Se incinge ulei într-o cratiţă şi se prăjesc condimentele usturoiul pisat și ghimbirul ras. Când și-au eliberat aromele, se adaugă ceapa tocată, apoi se pun ardeiul iute, tocat märunt, roșile pasate și laptele de cocos. Se amestecă și se lasă la fiert. După primele clocote, se adaugà bucățile de pește. Se acoperă cratița și se lasă la fiert, la foc mic, in jur de 30 de minute. La final, se stoarce zeamă de lămâie și se presarä verdeaţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.