4 cotlete de porc
6 cepe mari ○ orez
cimbru
4 felii cașcaval afumat
30 g de unt
un pahar de vin roșu
o lingură de zahăr brun
2 linguri de oțet balsamic ○ sare, piper
Ceapa se curăță, se spală și se taie felii. Cotletele de porc se spală și se șterg cu un prosop de bucătărie. Se topește untul, într-o cratiță mare, bună pentru cuptor, și se rumenesc cotletele de porc ușor, pe ambele părți. Se scot pe o farfurie. În locul lor, se călește ceapa. Când devine sticloasă, se adaugă zahărul brun și se lasă la caramelizat. Se stinge cu vin și oțet balsamic. După două-trei clocote, se pun cotletele prăjite în sosul de ceapă, se adaugă câteva rămurele de cimbru, se asezonează cu sare și piper și cratița se dă la cuptor, pentru aproximativ 50 de minute, până când sosul scade și cotletele sunt rumenite frumos.