Rețeta zilei – Budincă in sos caramel

0
13

1 litru de lapte

250 g de griş

100 g de unt

coaja rasă de la o lămâie

2 plicuri cu zahăr vanilat

500 g de zahăr

Se pune laptele la fiert, impre ună cu 200 g de zahăr. Când dă in clocot,se adaugă grișul, in ploaie, a- mestecând bine, cu un tel.Se fierbe până se îngroașā, apoi se stinge flacăra. In grișul fiert se pun coaja de lămâie, vanilia și untul, tăiat bucățele. Se amestecă bine, până la omogenizare. Restul de 300 g de zahar se pun intr-o cratita, la caramelizat. Când s-a topit și devine brun, se ia de pe foc și se rotește cratița, astfel incât și pereții să se tapeteze cu caramel. Se adaugã grișul preparat anterior și cratiţa se dă la cuptor, in jur de jumătate de oră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.