Rețeta zilei

0
14

Salata dobrogeana

Ingrediente:

3 buc. rosii frumoase, 2 buc. ardei grasi, 3 buc. castraveti potriviti, 1 buc. ceapa, o salata

verde, 100 gr. telemea de oi, 1 ceasca sos maionez cu masline, sare

Mod de preparare:

Se curata ceapa, se taie felii foarte subtiri si se pune intr-un castron; castravetii se curata de

coaja, se taie felii si se pun peste ceapa; rosiile se spala si se taie felii potrivite, ardeii grasi se

taie ca fideaua. Se amesteca totul si se lasa la rece pina la servire.

Sosul se prepara astfel: ouale se cojesc, apoi albusurile se toaca marunt, iar galbunusurile se

freaca cu smintina pina se obtine un sos alifios care se amesteca cu maslinele tocate marunt.

Se adauga vinul, zeama de lamiie, sarea, cimbru si tarhonul. Cind sosul este gata, se amesteca

cu albusurile tocate.Inainte de servire, salata se amesteca cu sosul, se pune pe o salatiera si se

presara cu telemea rasa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.