FRITTATA CU SUNCA SI ARDEI
4 oua
150g sunca cubulete
4 linguri faina
3 linguri ulei masline
150g cascaval ras (eu am pus cheddar)
150g ciuperci felii
Un ardei gras taiat jumate cubulete, jumătate fasii
Un ardei iute tocat marunt (daca va place picant)
2 lingur ketchup sau rosii la conserva
lingurita busuioc
3 linguri smantana
2 linguri porumb
100g cascaval ras pentru ornat
Se incinge bine cuptorul la 200 de grade. Se bat bine ouale. Se adauga faina si uleiul si se amesteca bine sa nu faca cocoloase. Se adauga smantana. Se amesteca in compozitie ardeii cubulete, ciupercile (lasand cateva deoparte pentru ornat), porumbul, sunca, ardeiul iute, ketchup-ul sau rosiile din conserva. Se adauga busuiocul si se potriveste de sare si piper. Se orneaza cu ciuperci si ardei gras. Se baga la cuptor intr-o tava rotunda sau de care preferati, de 26cm, tapetata cu ulei si faina. Se lasa 20 de minute, se scoate si se pune cascaval ras apoi se mai lasa inca 10 minute in cuptor