Foitaj cu brânză de oaie şi sparanghel
- un pachet de aluat pentru foitaj
- 3 roșii
- 500 g de brànzä de oaie
- legătură mare de sparanghel (sau două mai mici)
- un praf de nucșoară
- lingură de uleide măsline
- sare, piper
Sparanghelul se curăță de partea lemnoasă a tulpinii, se spală și se opărește 2-3 minute in apă cu sare. Se scoate și se lasă la scurs și răcit, intr-o strecurătoare. Roșiile se spală și se taie in felii foarte subţiri, brânza se taie in bucāți sau se sfărâmă. Aluatul de foitaj se taie la dimensiunea tăvii de cuptor, se strop este cu puțin ulei de măsline și se pune in tavă, pe hârtie de copt. Peste el se pun roșiile intr-un singur strat, apoi brânza de oaie.Se presară nucșoară şi piper şi, la final, plăcinta se finalizează cu firele de sparanghel, așezate in rânduri paralele. Tava se dã la cuptor, pentru aproximativ jumătate de oră.