Sarmale cu păsat
Ingrediente
- 1 varză murată
- 200 g păsat
- 250 ml supă de legume
- 250 g ciuperci
- 1 morcov mic
- 1 pahar bulion
- sare
- piper
Mod De Preparare
- Păsatul se fierbe circa 5 minute în supa de legume.
- Frunzele de varză se lasă la desărat în apă rece.
- Ciupercile se taie mărunt. Morcovul dă pe răzătoare.
- Ciupercile și morcovul se călesc în puțin ulei. Se adaugă păsatul, se amestecă și se oprește focul. Se condimentează cu sare și piper.
- Se îndepărtează cotoarele de varză și se dau deoparte.
- Foile se varză se umplu cu umplutura de păsat.
- Cotoarele de varză se toacă mărunt.
- Într-o tavă pentru cuptor se așază un strat din cotoare de varză tocate.
- Sarmalele cu păsat se așază una peste alta.
- Toate sarmalele se acoperă cu încă un strat de cotoare de varză tocate.
- Se adaugă paharul de bulion peste sarmale. Se completează cu apă.
- Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius (treapta 3 la cuptoarele pe gaz).
Aceste sarmale cu păsat se gătesc circa o oră (timpul poate varia, în funcție de cuptor)