Rețeta zilei

0
26

Musaca grecească și gustoasă de post

Ingrediente

  • 1 Lingură de ulei de măsline
  • 3 cartofi mari, decojiți și tăiați cubulețe
  • 1 cățel de usturoi, pisat
  • 2 vinete medii, felii
  • 500g ciuperci pleurotus, tocate
  • 100g texturat de soia granule sau cubulete
  • 180g roșii, tocate
  • 1 Lingură de pastă de tomate
  • 1 ceapă mare, tocata
  • ½ linguriță de boia afumată
  • un vârf de nucșoară
  • 1 Lingură de unt vegan
  • sare și piper după gust

Mod de preparare:

  1. Intr-o cratiță medie, pune cartofii la fiert cu puțină sare. Odată ce a ânceput apa să fiarbă, micșorează flacăra și fierbe cartofii până se inmoaie – 15 minute. Scurge apa de la cartofi, dar păstrează o cană de apă.
  2. Folosind un mixer de mână, prepară piureul de cartofi. Adaugă puțină apă dacă e nevoie. Adaugă usturoiul pisat, untul vegan, nucșoara , sarea și piperul după gust. Mixează până piureul devine pufos.
  3. Intre timp, adaugă intr-un bol texturatul de soia, boiaua afumată, sare și piper. Acoper-o cu apa fiartă. Lasă soia la înmuiat aproximativ 10 minute. Transfer-o intr-o sită și lasă să se scurgă apa.
  4. Preincălzește cuptorul la 200°C.
  5. Pune hârtie de copt intr-o tavă de cuptor, unge-o cu puțin ulei și asează intr-un strat vinetele feliate. Presară-le cu sare și piper și coace-le aproximativ 15 minute.
  6. Incinge o tigaie mare pe foc mediu. Adaugă ceapa și călește-o timp de aproximativ 3 minute. Adaugă ciupercile tocate și continuă gătitul, aproximativ 10 minute, amestecând ocazional. Adaugă roșiile, texturatul de soia și pasta de tomate. Amestecă pentru a incorpora toate ingredientele. Adaugă sare și piper după gust și lasă-le deoparte.
  7. Așterne un strat de felii coapte de vinete pe fundul unei forme de copt. Acoperă-le cu amestecul de ciuperci, apoi cu un alt strat de felii de vinete și ultimul strat fiind piureul de cartofi.
  8. Coace musacaua aproximativ 30 de minute sau până se rumenește ușor.
  9. Presar-o cu un strop de boia afumată și serveste-o cu un pahar de vin roșu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.