Ardei umpluți de post
Ingrediente
- 6 ardei grași mari (nu contează culoarea, eu am folosit din cei albi și au cântărit în medie 85-90 de grame/bucată)
- 1 ceapă mare (150 de grame), tocată mărunt
- 1 morcov mic, curățat și ras pe răzătoarea mare
- 1 cățel de usturoi, zdrobit
- 50 de ml. de ulei (eu am folosit ulei de măsline extravirgin care completează plăcut gustul mâncării, dar se poate folosi un ulei vegetal cum ar fi cel de floarea soarelui, de rapiță etc)
- 100 de grame de ciuperci, tăiate lamele/sferturi (în funcție de mărimea lor)
- 150 de grame de bulgur (îl găsiți în magazinele turcești/arăbești, dar și în unele supermarket-uri)
- 250 de grame de roșii în bulion
- 200 ml. bulion de roșii
- ½ legătură de verdeață tocată (eu am folosit mărar verde tocat)
- sare și piper proaspăt măcinat după gust
- opțional, 1 lingură rasă de făină și 1 linguriță de zahăr, pentru ajustarea sosului
- opțional, 3 roșii cherry
Mod de preparare
1. Ardeii se spală sub jet de apă, se zvântă bine și se scobesc cu grijă de cotoare și semințe, ca să nu se rupă. Se clătesc și în interior sub jet de apă rece, să se îndepărtează eventualele semințe rămase, apoi se pun la scurs, cu scobitura în jos.
2. Într-o tigaie încăpătoare, se încinge pe foc mediu ½ lingură de ulei, din cantitatea totală recomandată. Se rumenesc rapid ardeii pe toate părțile, fără a insista, doar cât să prindă un pic de gust de prăjit, apoi se scot din tigaie și se lasă deoparte să se răcească.
3. Într-o tigaie încăpătoare se pune restul de ulei și se încinge pe foc mediu. Se adaugă ceapa și morcovul și se presară de la început 1 praf de sare, pentru ca ceapa să-și lase umiditatea. Se reduce focul la mic și se călesc legumele, amestecând, frecvent, timp de 6-7 minute, până când ceapa începe să se înmoaie.
4. După ce ceapa s-a înmuiat – putem să ne dăm seama de asta observând momentul în care începe să devină ușor translucidă – se adaugă ciupercile. Se ridică focul la mediu și se călesc ciupercile 3-4 minute cu ceapa și morcovul.
5. Se adaugă bulgurul peste legumele călite și se amestecă bine. Se călește bulgurul cu legumele timp de 2-3 minute, atât cât să absoarbă uleiul din tigaie.
6. Se adaugă peste bulgur roșiile scurse de bulion (care se păstrează deoparte), tocate cubulețe. Se amestecă scurt și se oprește focul.
7. Se asezonează umplutura cu sare și piper după gust și se adaugă acum și verdeața tocată. Se amestecă bine.
Great blog righ here! Alsso yoyr site a loot up very fast!
What webb hoat aare youu using? Can I am getting yopur
affikiate hyprlink too youur host? I desire mmy web sige oaded up ass fast ass yours lol