Stroganoff de post
Ingrediente
- 300 g ciuperci shiitake
- 1 ceapă roșie
- 1 roșie coaptă
- 1 cățel usturoi
- 1 pahar de vin alb sau apă
- 1 linguriță muștar
- 1 linguriță sos de soia
- ghimbir ras (după gust)
- pătrunjel
- 2 linguri ulei
- 200 ml smântână de soia
- 1 pahar de supă de legume
- sare
- piper
Mod De Preparare
- Ciupercile se curăță și se taie felii.
- Ceapa și usturoiul se curăță și se taie mărunt.
- Roșia se decojește și se pasează.
- Ceapa și usturoiul se călesc în puțin ulei timp de 4 minute la foc mediu. Se adaugă puțină sare pentru a elibera apa din preparat.
- Peste ceapă se adaugă roșia pasată și se amestecă ocazional timp de 6 minute.
- Se adaugă ghimbirul ras și se amestecă.
- Ciupercile feliate se adaugă și ele în tigaie și se sotează timp de 5 minute.
- Se adaugă vinul și se lasă să se evapore alcoolul.
- Se adaugă sosul de soia și muștarul.
- Supa de legume se adaugă și ea în tigaie și se lasă să se gătească timp de 4 minute.
- Se adaugă smântâna de soia, se amestecă și se lasă la gătit 3 minute.
- Se adaugă sare și piper după gust. Se oprește focul și se adaugă pătrunjel proaspăt tocat.