Plăcinta cu mere de post
Ingrediente
Pentru aluat
- aproximativ 500 g făină
- 12 linguri zahăr
- 12 linguri ulei
- 12 linguri apă
- 1 plic praf de copt
- coaja rasă de la o jumătate de lămâie/portocală
- zahăr vanilat
- sare
Pentru umplutură
- 1 kg mere
- 4 linguri zahăr
- zahăr vanilat/ esență de vanilie
- scorțișoară
- griș
- anason stelat (opțional)
- cuișoare (opțional)
Mod De Preparare
- Se spală și se curăță merele de coajă.
- Merele se dau pe răzătoarea mare. Se storc de suc.
- Merele rase se pun într-o cratiță. Se adaugă zahărul, vanilia, scorțișoara și celelalte arome.
- Merele se călesc până ce rumenesc frumos și nu mai lasă suc (aprximativ 10 minute). Se dau deoparte pentru a se răci. Dacă s-au folosit anason și/sau cuișoare se îndepărtează din umplutură.
- Într-un castron se amestecă zahărul cu uleiul, apa și vanilia.
- Făina se amestecă cu praful de copt și sarea.
- Făina se adaugă peste amestecul de zahăr și ulei până ce devine omogen.
- Aluatul pentru plăcinta de post cu mere se frământă și apoi se lasă să se odihnească 10 minute.
- Aluatul se împarte în două părți egale și se întinde câte o foaie de dimensiunea tăvii (30cm).
- O foaie se adaugă în tavă și se coace 5 minute în orb după ce a fost întepată cu furculița din loc în loc.
- După ce foaia s-a semi-copt se adaugă griș peste ea și apoi se distribuie egal umplutura de mere.
- Se întinde cea de-a doua foaie peste umplutură și se înțeapă și ea cu furculița.
- Plăcinta cu mere de post 12 linguri se dă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30-35 minute (se face testul cu scobitoare).
- Plăcinta se porționează în pătrate și se pudrează cu zahăr pudră vanilat.
Поиск в гугле