Rețeta Zilei

1
44

Plăcinta cu mere de post

Ingrediente

Pentru aluat

  • aproximativ 500 g făină
  • 12 linguri zahăr
  • 12 linguri ulei
  • 12 linguri apă
  • 1 plic praf de copt
  • coaja rasă de la o jumătate de lămâie/portocală
  • zahăr vanilat
  • sare

Pentru umplutură

  • 1 kg mere
  • 4 linguri zahăr
  • zahăr vanilat/ esență de vanilie
  • scorțișoară
  • griș
  • anason stelat (opțional)
  • cuișoare (opțional)

Mod De Preparare

  1. Se spală și se curăță merele de coajă.
  2. Merele se dau pe răzătoarea mare. Se storc de suc.
  3. Merele rase se pun într-o cratiță. Se adaugă zahărul, vanilia, scorțișoara și celelalte arome.
  4. Merele se călesc până ce rumenesc frumos și nu mai lasă suc (aprximativ 10 minute). Se dau deoparte pentru a se răci. Dacă s-au folosit anason și/sau cuișoare se îndepărtează din umplutură.
  5. Într-un castron se amestecă zahărul cu uleiul, apa și vanilia.
  6. Făina se amestecă cu praful de copt și sarea.
  7. Făina se adaugă peste amestecul de zahăr și ulei până ce devine omogen.
  8. Aluatul pentru plăcinta de post cu mere se frământă și apoi se lasă să se odihnească 10 minute.
  9. Aluatul se împarte în două părți egale și se întinde câte o foaie de dimensiunea tăvii (30cm).
  10. O foaie se adaugă în tavă și se coace 5 minute în orb după ce a fost întepată cu furculița din loc în loc.
  11. După ce foaia s-a semi-copt se adaugă griș peste ea și apoi se distribuie egal umplutura de mere.
  12. Se întinde cea de-a doua foaie peste umplutură și se înțeapă și ea cu furculița.
  13. Plăcinta cu mere de post 12 linguri se dă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30-35 minute (se face testul cu scobitoare).
  14. Plăcinta se porționează în pătrate și se pudrează cu zahăr pudră vanilat.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.